Υλικά
Υλικά
500 γρ. σφιχτά λευκά μανιτάρια καθαρισμένα και ψιλοκομμένα
1 μέτριο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
2 αβγά χτυπημένα
1/3 φλ. φρέσκα φύλλα φασκόμηλου ψιλοκομμένο
1/3 φλ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη στη χοντρή μεριά του τρίφτη
2 φλ. φρυγανιά, τριμμένη
1/2 φλ. ελαιόλαδο
Σπορέλαιο για τηγάνισμα
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε καλά ένα αντικολλητικό τηγάνι και ρίχνουμε τα μανιτάρια.
Τα μαγειρεύουμε ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα μέχρι να βγάλουν τα υγρά τους.
Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και τα σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά μαζί με το κρεμμύδι και το σκόρδο ανακατεύοντας μέχρι να μαλακώσουν.
Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το φασκόμηλο και ανακατεύουμε.
Μεταφέρουμε το μείγμα σε λεκανίτσα, αφήνουμε να χλιάνει λίγο και προσθέτουμε τα αβγά, τη φρυγανιά, το τυρί και αλατοπίπερο.
Ανακατεύουμε καλά μέχρι να έχουμε ένα μείγμα που πλάθεται.
Σχηματίζουμε κεφτέδες και τους αλευρώνουμε.
Ζεσταίνουμε αρκετό σπορέλαιο σε βαθύ τηγάνι και τηγανίζουμε τα κεφτεδάκια μέχρι να κάνουν χρυσοκάστανη κρούστα γυρίζοντάς προσεκτικά να μην τα τρυπήσουμε από όλες τις μεριές.
Βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί και αφήνουμε 4 -5 λεπτά πριν σερβίρουμε.
A.T.