Υλικά
Υλικά
1 κ. μέτριες καθαρισμένες γαρίδες
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
1 φλ. μαγιονέζα
1/4 φλ. σπορέλαιο
2 κ.σ. τσίλι σος
2 κ.σ. άνηθος ψιλοκομμένος
1 κ.γ. σπόροι σέλινου
3/4 φλ. κοτσάνι σέλινου ή σέλερι ψιλοκομμένο
1/3 φλ. φρέσκο κρεμμυδάκι (μόνο το τρυφερό πράσινο) πολύ ψιλοκομμένο
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Βράζουμε τις γαρίδες για 1 -2 λεπτά με 1 κ.σ αλάτι και τη φλούδα ενός λεμονιού.
Στραγγίζουμε και περνάμε αμέσως από κρύο νερό.
Τις αφήνουμε σε σουρωτήρι να στραγγίσουν καλά.
Δουλεύουμε στη μουλινέτα τη μαγιονέζα, το σκόρδο και την τσίλι σος να γίνουν ένα ενιαίο μείγμα.
Προσθέτουμε τις γαρίδες και δουλεύουμε άλλα 10 δευτερόλεπτα μέχρι να γίνουν σαν αλοιφή.
Μεταφέρουμε το μείγμα σε μπολ, προσθέτουμε το σέλινο ή το σέλερι, τον άνηθο, το φρέσκο κρεμμυδάκι και τον σελινόσπορο, δοκιμάζουμε το αλάτι και το πιπέρι, ανακατεύουμε καλά, σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για 1 -2 ώρες πριν σερβίρουμε με κράκερς ή ψωμί σίκαλης φρυγανισμένο.
A.T.