X

Αλοιφή γαρίδας

Υλικά

Υλικά

1 κ. μέτριες καθαρισμένες γαρίδες

1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη 

1 φλ. μαγιονέζα 

1/4 φλ. σπορέλαιο 

2 κ.σ. τσίλι σος

2 κ.σ. άνηθος ψιλοκομμένος

1 κ.γ. σπόροι σέλινου

3/4 φλ. κοτσάνι σέλινου ή σέλερι ψιλοκομμένο

1/3 φλ. φρέσκο κρεμμυδάκι (μόνο το τρυφερό πράσινο) πολύ ψιλοκομμένο

Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Βράζουμε τις γαρίδες για 1 -2 λεπτά με 1 κ.σ αλάτι και τη φλούδα ενός λεμονιού.

Στραγγίζουμε και περνάμε αμέσως από κρύο νερό.

Τις αφήνουμε σε σουρωτήρι να στραγγίσουν καλά.

Δουλεύουμε στη μουλινέτα τη μαγιονέζα, το σκόρδο και την τσίλι σος να γίνουν ένα ενιαίο μείγμα.

Προσθέτουμε τις γαρίδες και δουλεύουμε άλλα 10 δευτερόλεπτα μέχρι να γίνουν σαν αλοιφή.

Μεταφέρουμε το μείγμα σε μπολ, προσθέτουμε το σέλινο ή το σέλερι, τον άνηθο, το φρέσκο κρεμμυδάκι και τον σελινόσπορο, δοκιμάζουμε το αλάτι και το πιπέρι, ανακατεύουμε καλά, σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για 1 -2 ώρες πριν σερβίρουμε με κράκερς ή ψωμί σίκαλης φρυγανισμένο.

A.T.

Επίσης...

Εξωτική Σαλάτα

Ένα ολόκληρο πρωινό με τον Νίκο Βαρβέρn. Ο signore Interni + Moda Bagno ξεναγεί το ΕΥ στο σπίτι του και μας μαγειρεύει ότι επιφυλάσσει μόνο στους εντιμότατους φίλους του.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Μπακαλιαροκεφτέδες

Πώς θα φτιάξεις μπακαλιαροκεφτέδες.

Πιπεράτος Σολομός

Η συνταγή για πιπεράτο σολομό.

Σουπιές µε Σπανάκι

Η συνταγή για σουπιές µε σπανάκι.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.

Πράσα, Ρύζι και Σουπιά

Η συνταγή για πράσα, ρύζι και σουπιά.

Γαλέος µε Σπανάκι

Η συνταγή για γαλέο με σπανάκι.

Χταπόδι Στιφάδο

Η συνταγή για χταπόδι στιφάδο.

Σουφλέ με Παστό Μπακαλιάρο και Λαχανικά

Στην Ελλάδα δεν συνηθίζουμε τα σουφλέ με ψάρι και θαλασσινά, όλη η Ευρώπη όμως τα λατρεύει.

Μύδια Σαγανάκι με Φέτα

Η συνταγή για μύδια σαγανάκι με φέτα.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.

Σουπιές Γιουβέτσι

Η συνταγή για σουπιές γιουβέτσι.