Υλικά
Υλικά
500 γρ. κοτόπουλο στήθος χωρίς πέτσα
4 κ.σ. ελαιόλαδο
1 μέτριο πράσινο κρεμμυδάκι πολύ ψιλοκομμένο
8 σκελίδες σκόρδο πολύ ψιλοκομμένες
1 κ.σ. κοφτή πάπρικα
Χυμός 1 λεμονιού
2 -3 κ.σ. μαϊντανός πολύ ψιλοκομμένος
Αλάτι φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Βάζουμε το στήθος του κοτόπουλου ανάμεσα σε δύο μεμβράνες και ρολάρουμε επάνω του τον πλάστη μέχρι να αποκτήσει πάχος 5 χιλ.
Κόβουμε το στήθος του κοτόπουλου σε λωρίδες πλάτους περίπου 1 ½ εκ.
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι και τηγανίζουμε τις λωρίδες του κοτόπουλου γυρίζοντάς τις με ξύλινη λαβίδα γύρω στα 5 λεπτά, ώστε να ψηθούν μέχρι μέσα και να πάρουν καστανό χρώμα.
Αλατοπιπερώνουμε, πασπαλίζουμε με την πάπρικα, ρίχνουμε στο τηγάνι το κρεμμυδάκι και το σκόρδο, σβήνουμε τη φωτιά, ανακατεύουμε το κοτόπουλο με τα αρωματικά 3-4 φορές με ξύλινη κουτάλα και σβήνουμε με τον χυμό λεμονιού.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και πασπαλίζουμε με τον μαϊντανό.
Σερβίρουμε αν θέλουμε με φέτες λεμόνι.
A.T.