Υλικά
Υλικά
10-15 μικρές αγκινάρες καθαρισμένες
2-3 κ.σ. φρέσκια μέντα ψιλοκομμένη
2-3 μεγάλες σκελίδες σκόρδο σε φετούλες
2 κ.σ. ξερή ρίγανη
⅓ -½ φλ. ελαιόλαδο
Χυμός 1 λεμονιού
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τις αγκινάρες και κρατάμε 2-3 εκ.
από τα κοτσανάκια τους.
Τις κόβουμε στη μέση, τις βάζουμε σε μπολ και τις περιχύνουμε με τον χυμό 1 λεμονιού. Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε τη μέντα, τη ρίγανη, το σκόρδο, το ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι.
Στραγγίζουμε τις αγκινάρες και τις βάζουμε με την κομμένη μεριά προς τα κάτω σε μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι.
Προσθέτουμε το μείγμα του ελαιόλαδου και 1 ⅓ φλ.
καυτό νερό.
Κουνάμε το τηγάνι να ανακατευτεί το μείγμα του ελαιόλαδου με το νερό, φέρνουμε το φαγητό σε βράση και σιγοβράζουμε γύρω στα 20 λεπτά ή μέχρι να τρυπιούνται οι αγκινάρες.
Σερβίρουμε το φαγητό σε θερμοκρασία δωματίου και πασπαλίζουμε αν θέλουμε με λίγο χυμό και λίγο ξύσμα λεμονιού.
Α.Τ.