Υλικά
Υλικά
500 γρ. μοσχαρίσιος κιμάς
500 γρ. χοιρινός κιμάς
2 αβγά
1 φλ. ψίχουλα από μπαγιάτικο ψωμί
½ φλ. παρμεζάνα τριμμένη
1 κ.γ. ρίγανη ξερή
1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
1 μικρό ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 κ.σ. φρέσκο βασιλικό ψιλοκομμένο
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για τη σάλτσα:
1 κ. ντομάτες ξεφλουδισμένες, κομμένες σε 6 κομμάτια η κάθε μία
8 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
½ φλ. ελαιόλαδο
1 κ.γ. ζάχαρη
1 μικρό ξερό φύλλο δάφνης
10 φύλλα φρέσκο βασιλικό
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί και ζυμώνουμε καλά.
Σχηματίζουμε μεγάλους κεφτέδες (όσο ένα μπαλάκι του γκολφ (γύρω στα 5 εκ.).
Ετοιμάζουμε τη σάλτσα ντομάτας: βάζουμε σε κατσαρόλα την ντομάτα, το σκόρδο και το ελαιόλαδο και μαγειρεύουμε στην πιο δυνατή φωτιά μέχρι να απορροφηθούν σχεδόν τελείως τα υγρά της ντομάτας.
Προσθέτουμε τη ζάχαρη και το φύλλο δάφνης, χαμηλώνουμε τη φωτιά και βράζουμε για 15 λεπτά.
Ρίχνουμε μέσα προσεκτικά τους κεφτέδες και σιγοβράζουμε για 2 ώρες.
Προσθέτουμε τον βασιλικό και μαγειρεύουμε για 5 λεπτά.
Σερβίρουμε τους κεφτέδες με τη σάλτσα τους επάνω σε σπαγγέτι.
Α.Τ.