Υλικά
Υλικά
450 γρ. φρέσκο χταπόδι
1 καυτερή πράσινη πιπεριά κέρατο
2 μέτρια ξερά φύλλα δάφνης
½ κ.γ. ολόκληρους κόκκους πιπέρι
½ κ.γ κόκκους κόλιανδρο
½ φλ. κόκκινο ημίγλυκο κρασί
120 γρ. σαλάμι Λευκάδος
300 γρ. ντομάτα
350 γρ. φέτα Χαλκιδικής
5 γρ. ρίγανη
Εκτέλεση
Πλένουμε και σιγοβράζουμε το χταπόδι ολόκληρο μαζί τη δάφνη, τους κόκκους του πιπεριού, τον κόλιανδρο και το κρασί σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να μαλακώσει.
Το βγάζουμε και το κόβουμε σε ροδέλες πάχους 1 εκ.
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε τηγάνι και σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά το σαλάμι και την καυτερή πιπεριά για 30 δευτερόλεπτα.
Δυναμώνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε το χταπόδι, ανακατεύουμε ελαφρά και προσθέτουμε την ντομάτα και τη φέτα.
Αφήνουμε για 1 λεπτό ανακατεύοντας να λιώσει η φέτα, σβήνουμε τη φωτιά, αποσύρουμε από την εστία, προσθέτουμε τη ρίγανη και σερβίρουμε αμέσως.
(*Συνταγή από το εστιατόριο “Γλυκάνισος” της Θεσσαλονίκης.)