Υλικά
Υλικά
800 γρ. φρέσκο τόνο φιλέτο (κατά προτίμηση κιτρινόπτερο)
100 ml ελαιόλαδο
10 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι
10 ντοματίνια κομμένα στη μέση
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
20 ml λεμόνι
50 γρ. βούτυρο
100 ml ζωμός φρέσκου ψαριού
5 γρ. ξερή ρίγανη
Εκτέλεση
Πλένουμε το ψάρι και το στεγνώνουμε.
Το κόβουμε σε κύβους με πλευρά 2 εκ..
Ζεσταίνουμε καλά το ελαιόλαδο σε τηγάνι (να μην καπνίσει), βάζουμε μέσα το ψάρι και το ροδίζουμε από όλες τις μεριές (προτείνουμε μέτριο ψήσιμο, δηλαδή το ψάρι να είναι στο εσωτερικό λίγο ροζ).
Προσθέτουμε τα ντοματίνια και το θυμάρι, αποσύρουμε από την εστία και προσθέτουμε τον ζωμό ψαριού, το βούτυρο, το λεμόνι και αλατοπίπερο.
Ανακινούμε το τηγάνι κυκλικά για να λιώσει το βούτυρο και να δέσει η σάλτσα και σερβίρουμε αμέσως.(Συνταγή από το εστιατόριο “Γλυκάνισος” της Θεσσαλονίκης)