Υλικά
Υλικά
300 γρ. φρέσκα μύδια ψίχα
5 κ.σ. ελαιόλαδο
½ πράσινη καυτερή πιπεριά “κέρατο” χωρίς σπόρους και μεμβράνες, σε ψιλές ροδέλες
6 κ.σ. ντομάτα φρέσκια σε κυβάκια
1 κ.σ. μουστάρδα
1 κ.γ. ρίγανη ξερή
2 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
150 γρ. τυρί φέτα χοντροτριμμένη
Χυμό από 1 λεμόνι
Εκτέλεση
Αφήνουμε τα μύδια να στραγγίξουν σε σουρωτήρι.
Βάζουμε σε μέτριο βαθουλό αντικολλητικό τηγάνι το ελαιόλαδο να κάψει (όχι να καπνίσει) και τσιγαρίζουμε την πιπεριά σε μέτρια φωτιά.
Μόλις μαραθεί η πιπεριά, ρίχνουμε τη ντομάτα.
Βράζουμε για 5 λεπτά και ρίχνουμε τη μουστάρδα, την ξερή ρίγανη και τον μαϊντανό.
Στο τέλος, ρίχνουμε τα μύδια, τη φέτα και το λεμόνι και μαγειρεύουμε 4-5 λεπτά μέχρι να λιώσει το τυρί.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε αμέσως.
*Συνταγή από την ταβέρνα "Καπετάν Μανώλης", στην Ολυμπιάδα της Χαλκιδικής.