Υλικά
Υλικά
500 γρ. φρέσκα μύδια ψίχα
½ ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
½ κ.γ. σκόρδο λιωμένο
1 αβγό χτυπημένο
Από 2 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό, άνηθο και δυόσμο
1 φλ. αλεύρι
2 κ.γ. μπέικινγκ πάουντερ
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Αναμειγνύουμε σ’ ένα μπολ τα κρεμμυδάκια, τα μύδια, το σκόρδο, το αβγό και τα αρωματικά χόρτα.
Προσθέτουμε το αλεύρι και την μπέικινγκ πάουντερ και ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε έναν σχετικά πηχτό χυλό.
Σε ένα βαθύ τηγάνι, βάζουμε αρκετό ελαιόλαδο και αφού κάψει αρκετά (να μην καπνίσει), ρίχνουμε κουταλιά-κουταλιά τον μυδοχυλό και τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να ροδίσουν.
Βγάζουμε σε χαρτί κουζίνας και σερβίρουμε με φέτες λεμονιού.
*Συνταγή από την ταβέρνα "Καπετάν Μανώλης", στην Ολυμπιάδα της Χαλκιδικής.