Υλικά
Υλικά
1 χταπόδι γύρω στα 2 κ. καλά χτυπημένο και γουλιασμενο
1 φλ. ελαιόλαδο
½ φλ. ξύδι
Εκτέλεση
Πλένουμε καλά το χταπόδι και το βάζουμε σε κατσαρόλα σκεπασμένη να βράσει σε σιγανή φωτιά μέχρι να μαλακώσει -αν χρειαστεί ρίχνουμε και λίγο νερό.
Ρίχνουμε το ελαιόλαδο και το ξύδι, ανακατεύουμε και αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει μέχρι να μείνει το λάδι του.
*Η συνταγή και η φωτογραφία είναι της Γιώτας Κουφαδάκη από το εστιατόριο "Μπουκαδούρα" στη Χαλκιδική.
Επίσης...
Ένα ολόκληρο πρωινό με τον Νίκο Βαρβέρn. Ο signore Interni + Moda Bagno ξεναγεί το ΕΥ στο σπίτι του και μας μαγειρεύει ότι επιφυλάσσει μόνο στους εντιμότατους φίλους του.
Περισσότερα από
Αλμυρές Συνταγές
Πώς θα φτιάξεις μπακαλιαροκεφτέδες.
Η συνταγή για πιπεράτο σολομό.
Η συνταγή για σουπιές µε σπανάκι.
Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.
Η συνταγή για πράσα, ρύζι και σουπιά.
Η συνταγή για γαλέο με σπανάκι.
Η συνταγή για χταπόδι στιφάδο.
Στην Ελλάδα δεν συνηθίζουμε τα σουφλέ με ψάρι και θαλασσινά, όλη η Ευρώπη όμως τα λατρεύει.
Η συνταγή για μύδια σαγανάκι με φέτα.
Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.
Η συνταγή για σουπιές γιουβέτσι.