Υλικά
Υλικά
1 κ. ψάρι
1 φλ. ελαιόλαδο
1 κ. κρεμμύδια ξερά
3 σκελίδες σκόρδο
1 κ.σ. πελτέ
1 φλ. ντομάτα τριμμένη
3-4 ξερά φύλλα δάφνης
3 κόκκοι μπαχάρι
6-8 κόκκοι πιπέρι
Χυμός από 1 λεμόνι
Αλάτι
Εκτέλεση
Κόβουμε σε χοντρές φέτες τα κρεμμύδια, τα αχνίζουμε μαζί με τα σκόρδα στο ελαιόλαδο, σε πλατιά κατσαρόλα.
Ρίχνουμε τον πελτέ αραιωμένο σε λίγο νερό και την τριμμένη ντομάτα.
Σιγοβράζουμε για 30 λεπτά περίπου.
Προσθέτουμε τα φύλλα δάφνης, το μπαχάρι και τους κόκκους πιπέρι.
Τοποθετούμε το ψάρι επάνω στα κρεμμύδια, αλατίζουμε και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλα 20 λεπτά περίπου.
Τελειώνουμε το φαγητό ρίχνοντας το λεμόνι.
Αφήνουμε το φαγητό να ξεκουραστεί για 10 λεπτά και σερβίρουμε.*Η συνταγή και η φωτογραφία είναι της Γιώτας Κουφαδάκη από το εστιατόριο "Μπουκαδούρα" στη Χαλκιδική.