Υλικά
Υλικά
Για το χοιρινό
4 κομμάτια χοιρινού φιλέτου (ψαρονέφρι) 4 εκ. το καθένα
2 κ.σ ελαιόλαδο
2 κ.σ βούτυρο
4 κλωνάρια θυμάρι φρέσκο
Αλάτι, πιπέρι
Για τα καρότα
4 μέτρια καρότα
4 κ.σ ελαιόλαδο
50 γρ. πετιμέζι
1 κ.σ κύμινο τριμμένο
Για το ξινόμηλο
2 πράσινα μήλα, καθαρισμένα και κομμένα σε τέσσερα κομμάτια
100 γρ. βούτυρο
½ κ.γ κουρκουμάς
Για το κους κους μπρόκολου
200 γρ. φρέσκο μπρόκολο
2 κ. ε.π. ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι
Για τα ξερά φρούτα
50 γρ. δαμάσκηνα
50 γρ. σύκα
50 γρ. βερίκοκα
50 γρ. χουρμάδες
400 ml νερό
Για τον πουρέ κουνουπίδι
200 γρ. κουνουπίδι
70 ml ελαιόλαδο
200 ml ζωμός λαχανικών
Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Ετοιμάζουμε τα καρότα: βράζουμε ολόκληρα καρότα και τα κρυώνουμε.
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε αντικολλητικό τηγάνι και τα σοτάρουμε.
Προσθέτουμε πετιμέζι και κύμινο και αφήνουμε να γλασαριστούν ελαφρά.
Ετοιμάζουμε τα ξερά φρούτα: βάζουμε όλα τα υλικά σε κατσαρόλα με το νερό και βράζουμε για 15 λεπτά.
Τα αλέθουμε και προσθέτουμε λίγο από το νερό τους αν το μείγμα είναι πολύ πηχτό.Ετοιμάζουμε τον πουρέ από κουνουπίδι: βάζουμε σε κατσαρόλα το κουνουπίδι με το ελαιόλαδο, προσθέτουμε τον ζωμό λαχανικών και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά.
Όταν είναι έτοιμο, το βάζουμε σε μπλέντερ και αλέθουμε.
Διορθώνουμε σε γεύση με αλάτι και πιπέρι.Ετοιμάζουμε το κους κους του μπρόκολου: ψιλοκόβουμε τις φουντίτσες του μπρόκολου και τις ανακατεύουμε με το ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι.Ζεσταίνουμε σε αντικολλητικό τηγάνι το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα χοιρινά φιλέτα με το θυμάρι, αλάτι και πιπέρι.
Στο τέλος προσθέτουμε το βούτυρο.
Σερβίρουμε αμέσως συνοδεύοντας με τις γαρνιτούρες.*Η συνταγή είναι από το εστιατόριο "Fresh"στη Ρόδο.