Υλικά
Υλικά
1.300 κ. φτερούγες κοτόπουλου
1 μέτριο ξερό κρεμμύδι
1 κ. ντομάτες ώριμες
120 ml λευκό ξηρό κρασί
120 γρ. μπλε τυρί
⅓ φλ. ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
Αλεύρι
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Πλένουμε και καθαρίζουμε τις ντομάτες και τις περνάμε από τον τρίφτη.
Πλένουμε και στεγνώνουμε πολύ καλά με χαρτί κουζίνας τις φτερούγες.
Τις αλευρώνουμε και τις τινάζουμε να φύγει το περισσό αλεύρι.
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά.
Σοτάρουμε τις φτερούγες μέχρι να πάρουν χρυσαφί χρώμα, γυρίζοντας με ξύλινη κουτάλα.
Αλατίζουμε πολύ ελαφρά, σβήνουμε με το κρασί και μόλις εξατμισθεί ρίχνουμε το σκόρδο και την ντομάτα.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγομαγειρεύουμε μέχρι να γίνει το φαγητό.
Βγάζουμε στην άκρη τις φτερούγες, ρίχνουμε στη σάλτσα το μπλε τυρί, ανακατεύουμε γρήγορα και την περνάμε από τη μουλινέτα μέχρι να γίνει εντελώς λεία.
Δοκιμάζουμε το αλάτι, ρίχνουμε πιπέρι και σερβίρουμε τις φτερούγες περιχυμένες με τη σάλτσα τους με συνοδεία από λευκό ρύζι ή ζυμαρικά ή πατάτες βραστές ή τηγανητές ή πατάτες πουρέ.
A.T.