X

Ρεγγοτηγανίτα

Υλικά

Υλικά

1 ρέγγα (κατά προτίμηση αβγωμένη)

αλεύρι

λάδι

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τη ρέγγα από την πέτσα και τα κόκκαλα και την κόβουμε κομματάκια.

Το ίδιο κάνουμε και με το αβγό της.

Σε ένα μικρό λεκανάκι βάζουμε τη ρέγγα και τη σκεπάζουμε με νερό για 12 ώρες.

Βγάζουμε τα κομμάτια από το νερό, ανακατεύουμε να διαλυθούν τα αβγά και ρίχνουμε μέσα αλεύρι για να φτιάξουμε κουρκούτι.

Βάζουμε ένα τηγάνι με μπόλικο λάδι και μόλις κάψει, παίρνουμε ένα κουτάλι κουρκούτι, προσθέτουμε και ένα κομμάτι ρέγγα και ρίχνουμε στο τηγάνι.

Τηγανίζουμε τις ρεγγοτηγανίτες για 2 λεπτά περίπου από κάθε πλευρά.*Η συνταγή είναι παραδοσιακή της Νάξου, από το βιβλίο του Δημήτρη Ευάγ.

Παπαδόπουλου "Ξερολιθιές της γεύσης- Παράδοση και γαστρονομία της Νάξου", εκδόσεις Ίνδικτος.

Επίσης...

Δοκιμάστε αυτές τις νόστιμες συνταγές με γαρίδες

Δείτε εντός 3 νόστιμες και εύκολες συνταγές με το αγαπημένο θαλασσινό.

Δοκίμασε αυτές τις τρεις συνταγές με σολομό

Το αγαπημένο ψάρι σε τρεις ιδιαίτερες εκδοχές.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

3 συνταγές για υπέροχες σουπιές

Δοκιμάστε αυτές τις τρεις νόστιμες συνταγές με σουπιές.

3 συνταγές με μπακαλιάρο

Εντός θα βρεις τη συνταγή για τον αγαπημένο μπακαλιάρο σκορδαλιά αλλά κι ακόμη δύο νόστιμες προτάσεις.

3 συνταγές με καβούρι

Τολμήστε τις τρεις πρωτότυπες συνταγές που θα βρείτε εντός.

3 εύκολες συνταγές για ωραίο γαύρο

Μαρινάτος, στον φούρνο ή πλακί; Η επιλογή είναι δική σας.

3 συνταγές για σούπερ καλαμαράκια

Δείτε εντός τρεις νόστιμες και εύκολες συνταγές.

Για τους λάτρεις του τόνου

Πλάι σε σπαγγέτι ή κοχυλάκια ή και μέσα σε πιτάκι, ο τόνος είναι πάντα μια ωραία προσθήκη στη διατροφή μας.

Εξωτική Σαλάτα

Ένα ολόκληρο πρωινό με τον Νίκο Βαρβέρn. Ο signore Interni + Moda Bagno ξεναγεί το ΕΥ στο σπίτι του και μας μαγειρεύει ότι επιφυλάσσει μόνο στους εντιμότατους φίλους του.

Μπακαλιαροκεφτέδες

Πώς θα φτιάξεις μπακαλιαροκεφτέδες.

Πιπεράτος Σολομός

Η συνταγή για πιπεράτο σολομό.