Υλικά
Υλικά
1 αφράτο λάχανο
40 γαύροι
1 μέτριο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
6 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1 ½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
Ελαιόλαδο, χυμός λεμονιού
Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Ζεματίζουμε το λάχανο μέχρι να μαλακώσουν τα φύλλα τόσο, όσο χρειάζεται για να τυλίγονται εύκολα.
Καθαρίζουμε και φιλετάρουμε τους γαύρους και τους τηγανίζουμε.
Ανακατεύουμε τα λαχανικά σε μεγάλο μπολ.
Απλώνουμε μπροστά μας 1 φύλλο λάχανο.
Βάζουμε επάνω 1 κ.σ λαχανικά και 1 γαύρο (2 φιλέτα).
Τυλίγουμε καλά τον ντολμά και τον βάζουμε σε πιατέλα.
Συνεχίζουμε έτσι, μέχρι να τελειώσουν τα υλικά.
Φτιάχνουμε λαδολέμονο με 1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο και 1 φλιτζανάκι του καφέ χυμό λεμονιού και το βάζουμε σε κατσαρολάκι.
Το ζεσταίνουμε και μόλις πάει να πάρει βράση, διαλύουμε 1 κ.γ.
κορνφλάουρ σε λίγο κρύο νερό και πήζουμε τη σάλτσα.
Περιχύνουμε τους λαχανοντολμάδες με το ζεστό λαδολέμονο και σερβίρουμε αμέσως.
*Μπορούμε να φτιάξουμε και περισσότερη σάλτσα αν μας αρέσει, αυξάνοντας αναλογικά τις ποσότητες και ακόμα, μπορούμε να μειώσουμε την ποσότητα του λεμονιού αν μας φαίνεται πολύ. *Η συνταγή είναι της Άννας Πασσά από το "Ουζερί του Λάκη".