Υλικά
Υλικά
250 σπαγγέτι Νο 6 ή όποιο άλλο ζυμαρικό θέλουμε
200 γρ. γαρίδες
400 γρ. μύδια
200 γρ. καλαμάρια
3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1 καυτερή πιπεριά
2 κ.σ. χυμός λάιμ και το ξύσμα ενός λάιμ
½ φλ. ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι το πράσινο μέρος
1 μεγάλη πιπεριά Φλωρίνης καθαρισμένη και κομμένη σε φέτες διαγωνίως
¾ φλ. μαϊντανός σγουρός
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τα μύδια και τα καλαμαράκια.
Αχνίζουμε τα μύδια, πετάμε όσα δεν ανοίξουν, κρατάμε τα υπόλοιπα στην άκρη, σουρώνουμε και κρατάμε το ζουμί τους.
Βράζουμε τις γαρίδες σε αλατισμένο νερό ίσα να τις σκεπάζει με μια φλούδα λεμόνι για 2 λεπτά.
Τις καθαρίζουμε, τις σουρώνουμε και κρατάμε το νερό τους.
Καθαρίζουμε τα καλαμαράκια, τα κόβουμε σε φέτες και τα βράζουμε σε αλατισμένο νερό ίσα να τα σκεπάζει για 2 λεπτά και τα σουρώνουμε.
Βράζουμε τα ζυμαρικά να κρατάνε (al dente), τα σουρώνουμε, κρατάμε ⅓ φλ.
από το νερό που έβρασαν, τα ξεπλένουμε με παγωμένο νερό και τα αφήνουμε στο σουρωτήρι να στραγγίσουν καλά.Βάζουμε σε κατσαρολάκι ½ φλ.
από το νερό όπου έβρασαν οι γαρίδες, 2 κ.σ από το υγρό των μυδιών, το νερό που κρατήσαμε από το βράσιμο των ζυμαρικών και το ψιλοκομμένο σκόρδο και αφήνουμε να βράσουν 5 λεπτά σε δυνατή φωτιά.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το χυμό λάιμ και την καυτερή πιπεριά ψιλοκομμένη.
Μεταφέρουμε τα ζυμαρικά, τα θαλασσινά (κρατάμε λίγα για γαρνιτούρα) και την πιπεριά Φλωρίνης σε σαλατιέρα και ανακατεύουμε προσεκτικά.
Περιχύνουμε με τη σάλτσα που έχουμε στο κατσαρολάκι, πασπαλίζουμε με το ξύσμα λάιμ και το μαϊντανό, γαρνίρουμε με τα θαλασσινά που κρατήσαμε και σερβίρουμε αμέσως.
Α.Τ.