Υλικά
Υλικά
Για τη ζύμη
2 φλ.τσ. αλεύρι
1 κ.σ. ξηρή μαγιά
1 κ.γ. ζάχαρη
1 κ.γ. αλάτι
3 κ.σ. ελαιόλαδο
1/2 φλ.τσ. νερό
Για την επάλειψη
2 κ.σ. zaatar (μείγμα μπαχαρικών)*
1 φλ.τσ. ντοματίνια
Εκτέλεση
Διαλύουμε τη μαγιά και τη ζάχαρη στο νερό και αφήνουμε μέχρι να αρχίσει να αφρίζει, γύρω στα 8’.
Ανακατεύουμε αλεύρι με αλάτι σε λεκανίτσα, προσθέτουμε τη μαγιά, το ελαιόλαδο και ζυμώνουμε για λίγα λεπτά.
Κάνουμε τη ζύμη μπάλα, τη βάζουμε σε λαδωμένο δοχείο, σκεπάζουμε με μεμβράνη και την αφήνουμε να σταθεί σε ζεστό σημείο για 1.30’ ώρα.
Τότε την βάζουμε σε αλευρωμένη επιφάνεια, τη χωρίζουμε σε 10 μπαλάκια και τα ανοίγουμε με τον πλάστη.
Τα τοποθετούμε στο ταψί, σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε γύρω στα 20΄.
Όταν τα πιτάκια ανέβουν λίγο τα αλείφουμε με ελαιόλαδο, σκορπίζουμε τα ντοματίνια κομμένα στα 4 και πασπαλίζουμε με το zaatar.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220ο για 10’.
*Σημ.
Το zaatar το βρίσκουμε σε καταστήματα μπαχαρικών.
Σε άλλη εκδοχή, μπορούμε να μοιράσουμε στα πιτάκια 1 φλ.τσ.
τριμμένο χαλούμι και να πασπαλίσουμε με το zaatar.