Υλικά
Υλικά
1 κ. χτένι ή φιλέτο μοσχαρίσιο κομμένο σε λωρίδες
2 μέτρια κρεμμύδια ψιλοκομμένα
120 γρ. βούτυρο
500 γρ. μανιτάρια λευκά
1 κ.σ. αλεύρι
1 φλ. μοσχαρίσιος ζωμός ή καυτό νερό
½ κ.γ μουστάρδα σε σκόνη
1 κ.σ. πελτές ντομάτας
1 φλ. ξινή κρέμα *
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Αλευρώνουμε τις λωρίδες του μοσχαριού και τις αφήνουμε στην άκρη.
Σε μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι λιώνουμε το βούτυρο και σοτάρουμε τα κρεμμύδια σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς με ξύλινη κουτάλα μέχρι να μαλακώσουν.
Προσθέτουμε τα μανιτάρια και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 5-6 λεπτά, μέχρι τα μανιτάρια να βγάλουν τα υγρά τους και να πάρουν καστανό χρώμα.
Προσθέτουμε τις λωρίδες του μοσχαριού, σοτάρουμε γυρίζοντάς τα με λαβίδα και από τις δύο πλευρές και μόλις πάρουν χρώμα, αλατοπιπερώνουμε.
Πασπαλίζουμε με τη 1 κ.σ αλεύρι και ανακατεύουμε.
Σε μικρό μπολ αναμειγνύουμε καλά τον μοσχαρίσιο ζωμό ή το καυτό νερό, τη μουστάρδα και τον πελτέ ντομάτα.
Ρίχνουμε το μείγμα στο κρέας, ανεβάζουμε τη φωτιά και μόλις πάρει βράση το φαγητό, χαμηλώνουμε τη φωτιά στο ελάχιστο και σιγοβράζουμε για 10-15 λεπτά, μέχρι να γίνει το κρέας.
Χτυπάμε την κρέμα με το πιρούνι, προσθέτουμε 5-6 κ.σ από την καυτή σάλτσα του κρέατος και χτυπάμε καλά με το πιρούνι.
Ρίχνουμε το μείγμα στο φαγητό και κουνάμε το τηγάνι να πάει η σάλτσα παντού, αφήνουμε να πάρει μια βράση και αποσύρουμε από τη φωτιά.
Σερβίρουμε μαζί με ρύζι ή λαζάνια, ή, όπως είναι ο παραδοσιακός τρόπος, με τηγανητές πατάτες κομμένες σε ροδέλες.
*Υπάρχει διχογνωμία αν η παραδοσιακή συνταγή περιλαμβάνει μανιτάρια ή όχι.
Εδώ αποφασίσαμε να τα περιλάβουμε, ώστε να δημιουργηθεί ένα πιο πλούσιο πιάτο. *Επειδή δύσκολα θα βρούμε ξινή κρέμα (sour cream) μπορούμε να την αντικαταστήσουμε με σμετάνα, που είναι ένα είδος ρώσικης ξινής κρέμας και βρίσκεται σε όλα τα ρώσικα μπακάλικα, ή ακόμα, θα ανακατέψουμε 1 φλ.
γάλα εβαπορέ με 1 κ.σ χυμό λεμονιού. Α.Τ.