Υλικά
Υλικά
1200 γρ. μοσχαρίσια ελιά ή χτένι ή στρογγυλό ή κιλότο
2 μέτρια ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2 κ.σ. βούτυρο
1 πρέζα σπόροι καραγουέι (ή κύμινου)
1 πρέζα μαντζουράνα ξερή
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
5 κ.σ. γλυκιά πάπρικα
2 φλ. καυτό νερό
4 μεγάλες πατάτες καθαρισμένες και κομμένες σε κύβους
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Κόβουμε το κρέας σε μεγάλους κύβους.
Λιώνουμε το βούτυρο σε “καθιστή” κατσαρόλα (πλατιά και χαμηλή).
Ροδίζουμε το κρέας από όλες τις μεριές.
Προσθέτουμε τα κρεμμύδια, χαμηλώνουμε τη φωτιά και τα σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσουν.
Προσθέτουμε το κρέας και το ροδίζουμε από όλες τις μεριές.
Προσθέτουμε το καραγουέι, τη μαντζουράνα, το σκόρδο και την πάπρικα.
Ανακατεύουμε, ρίχνουμε το καυτό νερό, κουνάμε την κατσαρόλα, χαμηλώνουμε τη φωτιά στο ελάχιστο και σκεπάζουμε την κατσαρόλα.
Σιγοβράζουμε για 2 ώρες και αλατοπιπερώνουμε.
Μαγειρεύουμε άλλη μισή ώρα, προσθέτουμε τις πατάτες και μαγειρεύουμε για 40 λεπτά ακόμα, μέχρι να μαλακώσει τελείως το κρέας και να γίνουν οι πατάτες.
Σερβίρουμε αμέσως.Α.Τ.