Υλικά
Υλικά
Για το φύλλο
½ κ. αλεύρι περίπου
3 αβγά
200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
Μια πρέζα αλάτι
1 σφηνάκι ρακί*
Για τη γέμιση
1 κ. αρνί βρασμένο και ξεψαχνισμένο*
200 γρ. ξινομυζήθρα
100 γρ. τυρομάλαμα (μαλάκα)
50 γρ. κρέμα ανθόγαλου ή στάκα
1 αβγό
50 γρ. βάρσαμο (άγρια μέντα)
Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Ετοιμάζουμε το φύλλο, ζυμώνοντας όλα τα υλικά μαζί πολύ καλά.
Αφήνουμε το ζυμάρι να ξεκουραστεί 30 λεπτά τουλάχιστον.
Ετοιμάζουμε τη γέμιση: ανακατεύουμε το ξεψαχνισμένο αρνί με το ανθόγαλο ή τη στάκα, την ξινομυζήθρα και τη μαλάκα (αν θέλουμε βάζουμε και τριμμένη γραβιέρα).
Προσθέτουμε στο μείγμα το αβγό και το βάρσαμο, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε καλά.
Αφήνουμε τη γέμιση στην άκρη.
Ανοίγουμε τη ζύμη σε φύλλο και φτιάχνουμε τις πίτες σε ατομικά φορμάκια ή σε ταψί.
Αλείφουμε με αβγό, πασπαλίζουμε με σουσάμι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 180ο περίπου 1 ώρα -τις ατομικές πίτες τις ψήνουμε γύρω στα 40 λεπτά.
(Σημ.
1.
Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και κρέας από ψητό που περίσσεψε ή και χοιρινό.2.
Στο ζυμάρι μπορεί να μπει λίγος ζωμός από το κρέας3.
Μπορούμε αντί για ρακί να χρησιμοποιήσουμε χυμό πορτοκαλιού).*Η συνταγή είναι από το εστιατόριο "Veneto" στο Ρέθυμνο.