Υλικά
Υλικά
Ενα κουνελάκι 1.500 -1.700 γρ ( μας δίνει 4-5 μερίδες φαγητού)
1 φλ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
2 μεσαία κρεμμύδια λευκά ψιλοκομμένα
500 ml ημίγλυκο κρασί Λήμνου
2 κ.γ. σπόρους κόλιανδρου
1 κ.γ. άρκευθος (κεδροκούκουτσα)
1 κλαδάκι δεντρολίβανο
2 φλ. ζωμός κοτόπουλου
Αλάτι και πιπέρι
Για τον πουρέ καρότου
1 κ. καρότα
1 μέτρια πατάτα
150 γρ βούτυρο τ. Κερκύρας
Αλάτι
Εκτέλεσ
Σε πλατιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το κουνέλι κομμένο σε μερίδες σε έντονη φωτιά, μέχρι να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές.
Βγάζουμε το κουνέλι από την κατσαρόλα και ρίχνουμε μέσα το κομμένο κρεμμύδι, ανακατεύοντας με την σπάτουλα και “ξύνοντας” τον πάτο της κατσαρόλας, ώστε να ξεκολλήσουν όλα τα τσιγαρισμένα υπολείμματα.
Στη συνέχεια σβήνουμε με το κρασί (ντεγκλασάρισμα).
Μόλις εξατμισθεί, προσθέτουμε τα αρωματικά και τον ζωμό κοτόπουλου και αλατίζουμε.
Αφήνουμε το φαγητό να βράσει σε μέτρια φωτιά για περίπου μία ώρα.Ετοιμάζουμε τον πουρέ καρότου: καθαρίζουμε τα καρότα και την πατάτα, τα βάζουμε μέσα σε κατσαρόλα και καλύπτουμε με νερό βρύσης περίπου 2 εκατοστά πάνω από τη στάθμη των λαχανικών.
Αλατίζουμε ελαφρά και αφήνουμε να βράσουν σε μέτρια φωτιά.
Αφού μαλακώσουν αρκετά ώστε να λιώνουν με το πιρούνι, τα κατεβάζουμε από τη φωτιά και μόλις χλιάνουν λίγο, τα περνάμε από το μπλέντερ ή τον μύλο λαχανικών. Προσθέτουμε το βούτυρο και λίγο από το νερό που έβρασαν αν χρειαστεί, και διορθώνουμε το αλάτι.*H συνταγή είναι από το εστιατόριο "Μαγικές Κατσαρόλες" στο Παλιό Φάληρο.