Υλικά
Υλικά
16-18 μέτρια μανιτάρια λευκά ή brown
1 φλ. πεκορίνο Αμφιλοχίας τριμμένο
2 κ.σ. σκόρδο πολύ ψιλοκομμένο
3 κ.σ. μαϊντανός πολύ ψιλοκομμένος
1 φλ. ξηρό λευκό κρασί
ξύσμα 1 λεμονιού
3-4 κ.σ. ε.π. ελαιόλαδο
1 κ.σ. φρέσκο βούτυρο
1 φλ. ψίχουλα από μπαγιάτικο ψωμί
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C.
Καθαρίζουμε τα μανιτάρια με βρεγμένο πανί, αφαιρούμε και ψιλοκόβουμε τα ποδαράκια τους .
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε αντικολλητικό τηγάνι επάνω σε χαμηλή φωτιά και σοτάρουμε το σκόρδο ανακατεύοντας συχνά μέχρι να μαλακώσει, για 5-6 λεπτά.
Προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα ποδαράκια των μανιταριών, ανεβάζουμε την ένταση της φωτιάς και μαγειρεύουμε ανακατεύοντας, μέχρι να βγάλουν το νερό τους και να πάρουν καστανό χρώματα.
Σβήνουμε με το κρασί και μόλις εξατμισθεί, ρίχνουμε τον χυμό και το ξύσμα λεμονιού και τον μαϊντανό.
Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το πεκορίνο, ανακατεύουμε, δοκιμάζουμε το αλάτι και ρίχνουμε πιπέρι. Γεμίζουμε τα μανιτάρια.
Καλύπτουμε την επιφάνεια με τα ψίχουλα και βάζουμε επάνω από ένα μικρό κομματάκι βούτυρο.
Τοποθετούμε τα μανιτάρια σε βουτυρωμένο ταψί και ψήνουμε 20-30 λεπτά.
Σερβίρουμε αμέσως.A.T.