Υλικά
Υλικά
20-25 μέτριες γαρίδες
10 λωρίδες καπνιστό μπέικον
Για τη μαρινάδα
½ φλ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
Ξύσμα και χυμός από 3 λάιμ
5 κ.σ. ξίδι
½ κ.γ. πιπέρι καγιέν
2 σκ.σκόρδο λιωμένες
4 πιπεριές τύπου Φλωρίνης καθαρισμένες και κομμένες σε κομμάτια
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Κόβουμε κάθε λωρίδα μπέικον στα δύο.
Αν χρησιμοποιούμε ξύλινα σουβλάκια, τα βάζουμε σε νερό να μουλιάσουν.
Βάζουμε όλα τα υλικά της μαρινάδας σε μπολ και τα χτυπάμε καλά με τον αβγοδάρτη.
Πλένουμε και καθαρίζουμε τις γαρίδες.
Τις αφήνουμε στη μαρινάδα μαζί με τις πιπεριές για 1 ώρα.
Ανάβουμε το γκριλ.Τυλίγουμε κάθε γαρίδα σε μισή λωρίδα μπέικον.
Περνάμε σε κάθε σουβλάκι τρεις γαρίδες βάζονας ανάμεσα ένα κομμάτι πιπεριά. Τις αραδιάζουμε σε λαμαρίνα καλυμμένη με λαδόκολλα.
Τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να γίνει τραγανό το μπέικον.
Σερβίρουμε αμέσως.
A.T.