Υλικά
Υλικά
100 γρ. φρέσκος σολομός
Για τη μαρινάδα
1 κ.σ. σόγια σος
2 κ.σ. ηλιέλαιο
1 κ.σ. χυμός πορτοκαλιού
1 κ.γ. ξύσμα από λάιμ, λεμόνι και τζίντζερ
1 ψωμάκι άνθρακα*
10 γρ. τυρί κρέμα
10 γρ. φετούλες αγγούρι
Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε τα υλικά της μαρινάδας σε μπολ και μαρινάρουμε το σολολό για 2 ώρες.
Στραγγίζουμε τον σολομό και τον ψήνουμε στη σχάρα, σε προθερμασμένο φούρνο 170οC, για 10 λεπτά.
Κόβουμε στα δύο το ψωμάκι, το αλείφουμε με το τυρί κρέμα, ακουμπάμε επάνω το σολομό και γαρνίρουμε με τη σαλάτα και τις φετούλες αγγούρι.Σημ.: μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε όποιο ψωμάκι μας αρέσει ή να φτιάξουμε το δικό μας.*Η συνταγή και η φωτογραφία της είναι από το εστιατόριο "Hide & Seek".