Υλικά
Υλικά
100 γρ. φρέσκος σολομός
Για τη μαρινάδα
1 κ.σ. σόγια σος
2 κ.σ. ηλιέλαιο
1 κ.σ. χυμός πορτοκαλιού
1 κ.γ. ξύσμα από λάιμ, λεμόνι και τζίντζερ
1 ψωμάκι άνθρακα*
10 γρ. τυρί κρέμα
10 γρ. φετούλες αγγούρι
Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε τα υλικά της μαρινάδας σε μπολ και μαρινάρουμε το σολολό για 2 ώρες.
Στραγγίζουμε τον σολομό και τον ψήνουμε στη σχάρα, σε προθερμασμένο φούρνο 170οC, για 10 λεπτά.
Κόβουμε στα δύο το ψωμάκι, το αλείφουμε με το τυρί κρέμα, ακουμπάμε επάνω το σολομό και γαρνίρουμε με τη σαλάτα και τις φετούλες αγγούρι.Σημ.: μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε όποιο ψωμάκι μας αρέσει ή να φτιάξουμε το δικό μας.*Η συνταγή και η φωτογραφία της είναι από το εστιατόριο "Hide & Seek".
Επίσης...
Το τίμιο μικρό ψάρι θα γίνει ο καλύτερος καλοκαιρινός σου μεζές.
Δείτε εντός τρεις νόστιμες και εύκολες συνταγές.
Περισσότερα από
Αλμυρές Συνταγές
Δες εντός τρεις συνταγές για να απολαύσεις σουπιές, χταπόδι και γαρίδες.
Δοκιμάστε αυτές τις τρεις νόστιμες συνταγές για ωραία μπαρμπούνια.
Δείτε εντός 3 νόστιμες και εύκολες συνταγές με το αγαπημένο θαλασσινό.
Το αγαπημένο ψάρι σε τρεις ιδιαίτερες εκδοχές.
Δοκιμάστε αυτές τις τρεις νόστιμες συνταγές με σουπιές.
Εντός θα βρεις τη συνταγή για τον αγαπημένο μπακαλιάρο σκορδαλιά αλλά κι ακόμη δύο νόστιμες προτάσεις.
Τολμήστε τις τρεις πρωτότυπες συνταγές που θα βρείτε εντός.
Μαρινάτος, στον φούρνο ή πλακί; Η επιλογή είναι δική σας.
Πλάι σε σπαγγέτι ή κοχυλάκια ή και μέσα σε πιτάκι, ο τόνος είναι πάντα μια ωραία προσθήκη στη διατροφή μας.
Ένα ολόκληρο πρωινό με τον Νίκο Βαρβέρn. Ο signore Interni + Moda Bagno ξεναγεί το ΕΥ στο σπίτι του και μας μαγειρεύει ότι επιφυλάσσει μόνο στους εντιμότατους φίλους του.