Υλικά
Υλικά
1.200 γρ. μπουτάκια κοτόπουλου (ή άλλα κομμάτια)
1 κ. στρογγυλές πατατούλες καθαρισμένες
500 ml δυνατός ζωμός λαχανικών
2 κ.σ. μουστάρδα
1 κ.σ. πελτές ντομάτας
1 κ.γ. ζάχαρη
½ φλ. ε. π. ελαιόλαδο
½ φλ. ξηρό λευκό κρασί
2 σκελίδες λιωμένο σκόρδο
5 κλωναράκια φρέσκο δεντρολίβανο
2 κ.γ. ξερό θυμάρι
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Πλένουμε τα μπουτάκια του κοτόπουλου.
Τα στεγνώνουμε καλά και αλατοπιπερώνουμε.
Πλένουμε τις πατατούλες και τις αφήνουμε με τη φλούδα.
Τις βράζουμε 6-7 λεπτά στον ζωμό λαχανικών και τις στραγγίζουμε.
Κρατάμε τον ζωμό.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C. Ανακατεύουμε καλά σε μπολ το ελαιόλαδο, τη μουστάρδα, τον πελτέ, την ζάχαρη, το σκόρδο και το θυμάρι μέχρι να γίνουν σαν κρέμα.
Δοκιμάζουμε και διορθώνουμε τη γεύση προσθέτοντας πελτέ ή μουστάρδα ή σκόρδο.
Βάζουμε το κοτόπουλο σε πυρίμαχο σκεύος, που μπορεί να έλθει στο τραπέζι, ρίχνουμε επάνω την κρέμα πελτές -μουστάρδα και ανακατεύουμε να αλειφθεί καλά από όλες τις μεριές.
Ρίχνουμε στο ταψί 2 φλ.
από τον ζωμό όπου βράσαμε τις πατατούλες.
Ψήνουμε για 1 ώρα τουλάχιστον ή μέχρι να μαλακώσει το κρέας, γυρίζοντας το κρέας αλλά και τις πατατούλες για μια φορά, μέχρι να κάνουν ωραία κρούστα.
Αν δούμε ότι παίρνουν χρώμα πολύ γρήγορα, σκεπάζουμε με λαδόκολλα.
A.T.