X

Πατάτες γιαχνί

Υλικά

Υλικά (για 6 μερίδες)

1 κ. πατάτες

3 ξερά κρεμμύδια,

4 σκελίδες σκόρδο,  

180 ml ελαιόλαδο

Αλάτι και ρίγανη,

4 δαφνόφυλλα,

Μαυροπίπερο σε σπυριά,

Κύμινο και κανέλα

Κόκκινο γλυκό πιπέρι,

2 κουταλιές τοματοπελτές

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τις πατάτες, τις πλένουμε και τις κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια της αρεσκείας μας.

Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια και τα σκόρδα και τα πλένουμε.

Τα μεν κρεμμύδια τα ψιλοκόβουμε και τα δε σκόρδα τα κόβουμε σε φέτες.

Βάζουμε στον ταβά το λάδι και τα κρεμμύδια και τα σοτάρουμε σε σιγανή φωτιά, ώσπου να ροδίσουν ελαφρώς.Βάζουμε μες στον ταβά (τη ρηχή κατσαρόλα μας) τις πατάτες και ανακατεύουμε δύο με τρεις φορές όλα μαζί, πατάτες και κρεμμύδια.

Προσθέτουμε τόσο νερό , ώστε να σκεπαστούν οι πατάτες και ρίχνουμε τα δαφνόφυλλα, το μαυροπίπερο, το αλάτι και δυναμώνουμε τη φωτιά.

Έπειτα από τριάντα λεπτά βρασμού, προσθέτουμε τα υπόλοιπα μπαχαρικά και τον τοματοπελτέ αραιωμένο σε νερό.

Ανακατεύουμε καλά και χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μισό.

Ύστερα από ένα τέταρτο της ώρας, χαμηλώνουμε ακόμη περισσότερο τη φωτιά στο τέταρτο και κουνάμε τον ταβά.

Προσοχή! Δεν ανακατεύουμε με κουτάλα το φαγητό μας, διότι ήδη έχουν αρχίσει να χυλώνουν οι πατάτες μας.

Μετά δεκαπέντε λεπτά, το φαγητό μας είναι έτοιμο και το κατεβάζουμε από τη φωτιά.Σημ.: Tο φαγητό αυτό μπορεί να γίνει και αλάδωτο. *Η συνταγή είναι από το βιβλίο του μοναχού Επιφάνειου "Μαγειρική του Αγίου Όρους", εκδόσεις Σύγχρονοι Ορίζοντες.

Επίσης...

Πρασοκιµαδόπιτα

Η συνταγή για πρασοκιμαδόπιτα.

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές