Υλικά
Υλικά (για 4 άτομα)
1 μπακαλιάρο 500 γρ.
1 σκορπίνα 500 γρ.
4 πατάτες
1 σέλερι
4 καρότα
2 κρεμμύδια
4 φύλλα δάφνης
5 γρ. εστραγκόν
50 γρ. βούτυρο
40 γρ. ελαιόλαδο
2 πράσα
50 ml κρασί
50 γρ. αλεύρι
Λεμόνι
Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Φιλετάρουμε τα ψάρια και φτιάχνουμε με τα κόκκαλα και τα κεφάλια ζωμό: σοτάρουμε στο μισό ελαιόλαδο τα κόκκαλα με τα κεφάλια μαζί με ένα κρεμμύδι, τα πράσα, τα καρότα, το εστραγκόν και το μισό σέλερι, όλα σε χοντρά κομμάτια.
Σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε 4 λίτρα νερό.
Βράζουμε μέχρι το νερό να μειωθεί στο μισό.
Έπειτα, κρατάμε στην άκρη τον ζωμό, από τον οποίο αφαιρούμε τα λαχανικά και τα κόκκαλα.Κόβουμε τις πατάτες και τα καρότα σε κυβάκια και ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σέλερι.
Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε όλα τα λαχανικά μαζί, ρίχνουμε και το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά.
Όταν διαλυθεί το αλεύρι προσθέτουμε και τον ζωμό.
Όταν είναι έτοιμα τα λαχανικά, αποσύρουμε από τη φωτιά και τοποθέτουμε 200 ml από τη σούπα, μαζί με λαχανικά και το βούτυρο σε ένα μπλέντερ, ώστε να γίνουν ένας χυλός, τον οποίο βάζουμε μέσα στη σούπα για να την χυλώσουμε.Τέλος, βάζουμε τα φιλέτα από τα ψάρια μαζί με το αλάτι, το πιπέρι και το λεμόνι μέσα στη σούπα και την αφήνουμε να πάρει μια βράση.
Τη σκεπάζουμε και αφήνουμε για 5 λεπτά ώστε να ψηθεί το ψάρι.
Γαρνίρουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι, ελαιόλαδο και ψιλοκομμένο σχοινόπρασο.*H συνταγή είναι από το εστιατόριο "Γλυκάνισος" στη Θεσσαλονίκη.