Υλικά
Υλικά
7-8 ώριμες ντομάτες (γύρω στα 1.200 γρ.)
200 ml γιαούρτι στραγγιστό
2 κ.γ. κορνφλάουρ
1 λίτρο δυνατός ζωμός λαχανικών
1 μεγάλη πιπεριά Φλωρίνης ψιλοκομμένη
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
4 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένο
1 κ.σ. τριμμένο κύμινο
1 κ.γ. ζάχαρη
1/2 φλ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Πλένουμε καλά τις ντομάτες, τις ρίχνουμε σε βραστό νερό για 1 λεπτό και τις ξεφλουδίζουμε.
Τις χοντροκόβουμε και τις αφήνουμε στην άκρη.
Ρίχνουμε σε καθιστή κατσαρόλα (πλατιά και χαμηλή) το κρεμμύδι, το σκόρδο και την πιπεριά μαζί με ¾ φλ.
νερό και σιγοβράζουμε μέχρι να σωθούν τελείως τα υγρά.
Ανεβάζουμε τη θερμοκρασία, προσθέτουμε το ελαιόλαδο, τις ντομάτες και το κύμινο, ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε για 10 λεπτά.
Ρίχνουμε τον ζωμό, ανακατεύουμε δοκιμάζουμε το αλάτι και το πιπέρι, ρίχνουμε τη ζάχαρη και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για μισή ώρα.
Προσθέτουμε τον βασικό ψιλοκομμένο, σβήνουμε την εστία και αφήνουμε το φαγητό επάνω.
Ανακατεύουμε το γιαούρτι με το κορνφλάουρ σε αντικολλητικό τηγάνι και μόλις σωθούν τα υγρά του το προσθέτουμε στη σούπα και ανακατεύουμε ζωηρά με το σύρμα.
Σερβίρουμε, διακοσμώντας με φύλλα βασιλικού.
Α.Τ.