Υλικά
Υλικά
2 κ. κολοκυθάκια
2 μέτρια ξερά κρεμμύδια σε πολύ λεπτές φέτες
4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
½ φλ. μάραθο ψιλοκομμένο
⅓ φλ. δυόσμο ψιλοκομμένος
⅓ φλ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
800 ml δυνατός ζωμός λαχανικών
⅓ κ.γ. πάπρικα καπνιστή
80 γρ. φρέσκο βούτυρο
200 γρ. φλοίδες παρμεζάνας
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Πλένουμε, καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε τα κολοκυθάκια.
Τα αλατίζουμε και τα αφήνουμε σε σουρωτήρι.
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε καθιστή κατσαρόλα (πλατιά και χαμηλή) και σοτάρουμε σε χαμηλή φωτιά τα κρεμμύδια, το σκόρδο και το μάραθο ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα για γύρω στα 7 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν χωρίς να πάρουν χρώμα.
Προσθέτουμε την πάπρικα και συνεχίζουμε για 1 λεπτό.
Προσθέτουμε τα κολοκυθάκια αφού τα έχουμε πιέσει με το χέρι να φύγουν τα πολλά υγρά και αλατοπιπερώνουμε ελαφρά.
Ανεβάζουμε τη φωτιά και σοτάρουμε για 8 λεπτά ανακατεύοντας συνέχεια.
Ρίχνουμε τον ζωμό καυτό, ανακατεύουμε, αλατίζουμε ελαφρά και σιγοβράζουμε για μισή ώρα.
Περνάμε τη σούπα από το μπλέντερ.
Την ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα, ρίχνουμε τον δυόσμο και μαγειρεύουμε χωρίς να την αφήσουμε να βράσει, για άλλα 5 λεπτά ανακατεύοντας συχνά.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το φρέσκο βούτυρο.
Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε με φλοίδες παρμεζάνας και επιπλέον φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
A.T.