Υλικά
Υλικά
500 γρ. κριθαράκι
20 μεγάλες γαρίδες καθαρισμένες και κομμένες σε τέσσερα κομμάτια
2 καρότα κομμένα σε κυβάκια
1 κλωνάρι σέλερι κομμένο σε κυβάκια
100 γρ. φινόκιο ψιλοκομμένο
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 φρέσκες ντομάτες τριμμένες
150 ml λευκό ξηρό κρασί
100 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
70 γρ. βούτυρο
100 γρ. ξερό ανθότυρο τριμμένο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
40 γρ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
20 γρ. δυόσμο ψιλοκομμένο
⅓ φλ. ελαιόλαδο
2 κ.σ. χυμό λεμονιού
Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι, το καρότο, το σέλερι και το φινόκιο μέχρι να μαλακώσουν.
Προσθέτουμε το κριθαράκι και σβήνουμε με το μισό λευκό κρασί.
Αφήνουμε να εξατμιστεί και προσθέτουμε την ντομάτα τριμμένη.
Προσθέτουμε 250 ml νερό και το αφήνουμε να βράσει για 4 λεπτά.Σε χαμηλή και πλατιά κατσαρόλα, σοτάρουμε τις γαρίδες για 2-3 λεπτά να ροδίσουν, προσθέτουμε το σκόρδο και τον μαϊντανό και σβήνουμε με το υπόλοιπο λευκό κρασί.
Μόλις εξατμιστεί, μεταφέρουμε στην κατσαρόλα το κριθαράκι με τα λαχανικά, προσθέτουμε περίπου 400ml καυτό νερό και μαγειρεύουμε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά.
Όταν γίνει, αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το βούτυρο και την παρμεζάνα, ανακατεύουμε καλά και στο τέλος ρίχνουμε τον ψιλοκομμένο δυόσμο.
Σερβίρουμε με το ξηρό ανθότυρο.*Η συνταγή είναι από το εστιατόριο "Μασσαλία" στη Θεσσαλονίκη.