Υλικά
Υλικά (για 1 άτομο)
10 μύδια με το κέλυφος
1 κρεμμύδι λευκό ψιλοκομμένο
1 φινόκιο ψιλοκομμένο
50 ml τσίπουρο με γλυκάνισο
150 ml λευκό ξηρό κρασί
1 σκελίδα σκόρδο
20 ml ελαιόλαδο
1 καυτερή πιπεριά
Εκτέλεση
Φτιάχνουμε λάδι καυτερής πιπεριάς αφήνοντας την πιπεριά για 8 ώρες στο ελαιόλαδο.
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο πιπεριάς σε τηγάνι και σοτάρουμε τη σκελίδα του σκόρδου για να το αρωματίσουμε. Αποσύρουμε το σκόρδο και προσθέτουμε το κρεμμύδι και το φινόκιο, τα οποία τα καραμελώνουμε σε χαμηλή φωτιά.
Προσθέτουμε τα μύδια, τα οποία έχουμε καθαρίσει καλά και ανεβάζουμε την ένταση της φωτιάς.
Ύστερα από ένα λεπτό σβήνουμε πρώτα με το τσίπουρο και στη συνέχεια με το κρασί. Σκεπάζουμε με το καπάκι και αχνίζουμε τα μύδια. Μετά από 4-5 λεπτά βγάζουμε το καπάκι και αποσύρουμε τα μύδια.
Πετάμε όσα μύδια δεν ανοίξουν.
Αφήνουμε τη σάλτσα να βράσει για 2-3 λεπτά, μέχρι να δέσει.
Για να σερβίρουμε, βάζουμε τα μύδια σε βαθύ πιάτο και προσθέτουμε τη σάλτσα.*Η συνταγή είναι από το εστιατόριο "Thria" στη Θεσσαλονίκη.