Υλικά
Υλικά (Για 1 άτομο)
8 τεμάχια ζυμαρικά rigati No 123*
400 γρ. μανιτάρια λευκά
50 ml ελαιόλαδο
2-3 κλωναράκια θυμάρι
Αλάτι και πιπέρι
100 γρ. γλυκάδια μοσχαρίσια
1 αβγό
Λίγο σχοινόπρασο
Λίγο φρέσκο χυμό λεμονιού
25 γρ. βούτυρο
25γρ αλεύρι
280 ml γάλα
90 ml κρέμα γάλακτος
50 γρ. τριμμένη παρμεζάνα
50 γρ. τριμμένη γραβιέρα
Εκτέλεση
Βράζουμε τα ζυμαρικά σε μπόλικο αλατισμένο νερό και τα στραγγίζουμε.
Σοτάρουμε τα μανιτάρια και το θυμάρι στο ελαιόλαδο, αλατοπιπερώνουμε και μαγειρεύουμε μέχρι να σωθούν τα υγρά τους.
Τα μεταφέρουμε στο μπλέντερ και τα ψιλοκόβουμε.
Σ’ ένα τηγάνι σοτάρουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά τα γλυκάδια, αλατοπιπερώνουμε και μόλις θωρακιστούν από όλες τις πλευρές σβήνουμε με τον χυμό λεμόνι και αποσύρουμε από τη φωτιά.
Σε ένα κατσαρολάκι, βάζουμε το βούτυρο να λιώσει, προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε πολύ καλά για 3-4 λεπτά.
Προσθέτουμε το γάλα με την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε με ένα σύρμα για να μην σβολιάσει, αφήνουμε να βράσει σε χαμηλή φωτιά και μετά προσθέτουμε τα τριμμένα τυριά, Αφού λιώσουν τα τυριά, αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το αλατοπίπερο και το αβγό και ανακατεύουμε πολύ γρήγορα για να μην ψηθεί. Γεμίζουμε τα ζυμαρικά με τον κιμά μανιταριών, τα στρώνουμε σε ένα πυρίμαχο σκεύος, βάζουμε από πάνω τα γλυκάδια και το βάζουμε στο φούρνο για 5 με 10 λεπτά.
Αφού ζεσταθεί καλά και αρχίσει να γκραντινάρεται, το βγάζουμε, απλώνουμε επάνω την μπεσαμέλ, πασπαλίζουμε με το σχινόπρασο ψιλοκομμένο και σερβίρουμε.*Θα τα βρείτε στα μεγάλα σουπερμάρκετ.*Η συνταγή είναι από το εστιατόριο "Μανιτάρι" στη Θεσσαλονίκη.