Υλικά
Yλικά
4 φιλέτα φρέσκου τόνου, 180 γρ. περίπου το καθένα
Για τη μαρινάδα
1 κ.σ. σχοινόπρασο ψιλοκομμένο
1 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
Για τη σάλτσα Teriyaki
20 ml σησαμέλαιο
20 ml ηλιέλαιο
20 ml σόγια σος
20 ml χυμό από lime
Μείγμα πιπεριών με φύκια*
Για γαρνιτούρα: λεπτές ροδέλες αγγουριού, αβγά από χελιδονόψαρο (tobiko),
Τούιγ (tuile) ψωμιού, λουλούδια βρώσιμα και μερικές σταγόνες λάδι σχοινόπρασου, αν θέλουμε
Εκτέλεση
Πλένουμε και στεγνώνουμε τον τόνο.
Τον κόβουμε σε κυβάκια και τον μεταφέρουμε σε μπολ μαζί με το ψιλοκομμένο σχοινόπρασο, τον μαϊντανό και τη σάλτσα teriyaki και αφήνουμε να μαριναριστεί για 3 ώρες.
Τοποθετούμε σε πιάτο ένα στρογγυλό τσέρκι, το γεμίζουμε με τον τόνο.
Γαρνίρουμε με τα λουλούδια, πασπαλίζουμε με το μείγμα των πιπεριών και στερεώνουμε το τούιγ.
Περιχύνουμε με λίγο λάδι σχοινόπρασου.
Γύρω από το τσέρκι στήνουμε τις ροδέλες του αγγουριού και στολίζουμε με τα αβγά του χελιδονόψαρου και τα βρώσιμα λουλούδια, αν θέλουμε.
*Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε στη θέση του μαύρο πιπέρι.*Η συνταγή είναι από το εστιατόριο "Μαϊάμι" της Θεσσαλονίκης.