Υλικά
Υλικά (για 2 άτομα)
300 γρ. μύδια με το κέλυφος
10 γρ. κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
10 γρ. πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
1 καυτερή πιπεριά (τσούσκα) χωρίς σπόρους και μεμβράνες
1 σκελίδα σκόρδο
20 ml λευκό κρασί
10 γρ. βούτυρο
Ελαιόλαδο
Λίγη ρίγανη
Μαϊντανός ψιλοκομμένος
Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε καλά τα μύδια με ένα συρματάκι και αφαιρούμε την τρίχα.
Σ’ ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο, ρίχνουμε τα μύδια και τα σοτάρουμε ελαφρά για 1 λεπτό περίπου, μέχρι να ανοίξουν. Πετάμε όσα παραμένουν κλειστά.
Προσθέτουμε τις πιπεριές και το σκόρδο, σοτάρουμε για μερικά λεπτά μέχρι να μαλακώσουν και σβήνουμε με το κρασί.
Μόλις εξατμιστεί, προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε για να δέσει η σάλτσα.
Αποσύρουμε από τη φωτιά, πασπαλίζουμε με τη ρίγανη και τον μαϊντανό, αλατοπιπερώνουμε και σερβίρουμε.*Η συνταγή είναι από το εστιατόριο "Γλυκάνισος"στη Θεσσαλονίκη.