Υλικά
Υλικά
6 λαβράκια 300-400 γρ. το καθένα
100 γρ. άνηθος
100 γρ. μαϊντανός
100 γρ. δυόσμος
2 κ. χόρτα του μπαξέ (βλίτα, πάζια, γλυστρίδα, σέσκουλα)
1 μεγάλο φρέσκο κρεμμυδάκι
100 ml χυμός λεμονιού
50 ml ζωμός ψαριού
300 ml κρέμα γάλακτος
Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Φιλετάρουμε τα λαβράκια (ή ζητάμε από το ψαράδικο να μας τα φιλετάρει).
Βάζουμε τα κόκκαλα σε κατσαρόλα να βράσουν με αλατοπίπερο για 20 λεπτά και κρατάμε τον ζωμό.
Ψιλοκόβουμε τον άνηθο, τον μαϊντανό και τον δυόσμο, μεταφέρουμε σε μπολ, προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και λίγο ελαιόλαδο, ανακατεύουμε καλά και κρατάμε 2 κ.σ στην άκρη.
Απλώνουμε μια στρώση από το μείγμα πάνω σε κάθε φιλέτο από το λαβράκι και στη συνέχεια, τα τυλίγουμε σε ρολάκια.
Τα βάζουμε στο ψυγείο για 1-2 ώρες να μαριναριστούν και να σφίξουν.
Καθαρίζουμε, πλένουμε και βράζουμε τα χόρτα μέχρι να μαλακώσουν αλλά να μην λιώσουν.
Τα στραγγίζουμε και τα ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα.
Σοτάρουμε το φρέσκο κρεμμυδάκι και το ρίχνουμε στα χόρτα μαζί με το μείγμα των αρωματικών βοτάνων, που έχουμε κρατήσει στην άκρη.
Τοποθετούμε τα ρολάκια των ψαριών σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα που έχουμε ραντίσει με λίγο ελαιόλαδο.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για 10 λεπτά.
Ετοιμάζουμε τη σάλτσα με τον χυμό λεμονιού, τον ζωμό ψαριού και την κρέμα γάλακτος και σερβίρουμε τα λαβράκια με τη σάλτσα και τα χόρτα.*Η συνταγή είναι από το εστιατόριο "Τα Τρία Γουρουνάκια", στη Θεσσαλονίκη.