Υλικά
Υλικά
4 πέστροφες φιλεταρισμένες πολύ φρέσκες
50 γρ. αλάτι ψιλό
Για τα κρεμμύδια τουρσί:
4 κρεμμύδια κόκκινα πολύ ψιλοκομμένα
150 ml λευκό ξύδι βαλσαμικό
400 ml νερό
70 γρ. ζάχαρη
10 γρ. αλάτι
Λίγο ελαιόλαδο
200 ml χυμό λάιμ
1 μέτριο αγγούρι σε σε πολύ λεπτές λωρίδες (julien)
1 καυτερή πιπεριά ψιλοκομμένη
Φιλέτα από ένα λεμόνι και ένα πορτοκάλι
Λίγα αβγά ψαριού tobiko
Kρεμμυδάκια τουρσί
Εκτέλεση
Αφαιρούμε το δέρμα από τα ψάρια και τα κόβουμε σε πολύ λεπτές φέτες.
Στρώνουμε σ’ ένα ταψάκι το αλάτι και τα φιλέτα, τα καλύπτουμε με τον χυμό λάιμ και μετά από μια ώρα τα γυρνάμε από την άλλη πλευρά και τα αφήνουμε μισή ώρα.Ετοιμάζουμε τα κρεμμύδια τουρσί: ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί επάνω σε μέτρια φωτιά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και μετά προσθέτουμε το κρεμμύδι.
Συνεχίζουμε το μαφείρεμα 5 λεπτά και αποσύρουμε από τη φωτιά.
Αφήνουμε το τουρσί να κρυώσει.
Μεταφέρουμε την πέστροφα σε πιάτο και τακτοποιούμε επάνω το αγγούρι, την καυτερή πιπεριά, τα φιλέτα από το λεμόνι και το πορτοκάλι.
Γαρνίρουμε με τα αβγά tobiko και το κρεμμύδι τουρσί.
Τελειώνουμε ραντίζοντας με λίγο ελαιόλαδο.*H συνταγή είναι από το εστιατόριο "Metsovo 1350m" στο Μέτσοβο.