Υλικά
Υλικά
Για τη βάση
1 κ. φύλλο παραδοσιακό
Βούτυρο κλαριφιέ
Για τη γέμιση
500 γρ. μανιτάρια λαζαρίνα
300 γρ. μανιτάρια πλευρώτους
200 γρ. μανιτάρια πορτομπέλο
50 γρ. μανιτάρια πορτσίνι
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
1 πράσο ψιλοκομμένο
1 κ.γ. θυμάρι φρέσκο
½ φλ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
100 ml λευκό κρασί
200 ml κρέμα γάλακτος
5 αβγά χτυπημένα
200 γρ. τριμμένη παρμεζάνα
Ζωμός κοτόπουλου
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Βουτυρώνουμε τη βάση του ταψιού και τοποθετούμε τα φύλλα σταυρωτά μέχρι να τελειώσουν, βουτυρώνοντας ελαφρά ανάμεσα.
Στο τέλος γυρίζουμε τις άκρες προς τα μέσα.
Τρυπάμε με ένα πιρούνι για να μην φουσκώσουν και ψήνουμε στους 170οC για 30 λεπτά.
Ξεφουρνίζουμε και αφήνουμε την ψημένη βάση να κρυώσει.
Ετοιμάζουμε τη γέμιση: Σοτάρουμε το κρεμμύδι, το πράσο, το σκόρδο και τα μανιτάρια, αλατοπιπερώνουμε και σβήνουμε με το κρασί.
Αφού εξατμιστεί, προσθέτουμε τον ζωμό και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσουν.
Προσθέτουμε στο τέλος την κρέμα, το θυμάρι και τον μαϊντανό.
αποσύρουμε από την φωτιά και ενσωματώνουμε τα αβγά και την παρμεζάνα.
Μεταφέρουμε τη γέμιση στη βάση, ισιώνουμε την επιφάνεια και ψήνουμε στους 170οC για 30 λεπτά.
*H συνταγή είναι από το εστιατόριο "Metsovo 1350m" στο Μέτσοβο.