Υλικά
Υλικά
2 κ. αλεύρι σταρένιο
1 κ. αλεύρι καλαμποκιού
200 γρ. προζύμι ή 50 γρ. μαγιά
250 γρ. ξύγκι χοιρινού ψιλοκομμένο
2 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
½ ματσάκι φρέσκος δυόσμος ψιλοκομμένος
Νερό όσο πάρει
Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε τα αλεύρια με το αλάτι και το πιπέρι.
Προσθέτουμε το προζύμι και λίγο-λίγο το νερό και ανακατεύουμε μέχρι να πλάθεται εύκολα.
Προσθέτουμε το ξύγκι, το κρεμμύδι και τον δυόσμο και ζυμώνουμε μέχρι να γίνει μια αφράτη ζύμη.
Αφήνουμε το ζυμάρι να ξεκουραστεί για 1 ώρα.
Ανοίγουμε σε λεπτό φύλλο.
Κάνουμε μία τρύπα στο κέντρο και τυλίγουμε από μέσα προς τα έξω σε ρολό.
Όταν τυλιχτεί όλο το κόβουμε και τυλίγουμε εσωτερικά μία στροφή και κόβουμε.
Πιέζουμε με τα δάχτυλά μας να πλατύνει.
Τηγανίζουμε σε ελαιόλαδο. *Η συνταγή είναι από την ταβέρνα "Ηλίας" στον Έμπωνα Ρόδουυ.