Υλικά
Υλικά
1 κ. αρνί ψαχνό
1 κ. κυδώνια
2 μεγάλα κρεμμύδια σε λεπτές ροδέλες
2 κ.γ. κουρκουμάς
30 κλωστές κρόκος
⅓ φλ. ε.π. ελαιόλαδο
2-3 κ.σ. φρέσκο βούτυρο
1 κ.σ. χυμός λεμονιού
1 κ.σ. ζάχαρη
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Κόβουμε το κρέας σε μεγάλα κομμάτια.
Πλένουμε πολύ καλά τα κυδώνια και τα κόβουμε στη μέση κατά μήκος και μετά σε χοντρές φέτες.
Αφαιρούμε την καρδιά με τα κουκούτσια, τα μεταφέρουμε σε λεκανίτσα, ρίχνουμε τον χυμό λεμονιού και τα ανακατεύουμε να αλειφτούν καλά για να μην μαυρίσουν.
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε καθιστή κατσαρόλα (χαμηλή και πλατιά).
Ρίχνουμε τα κρεμμύδια και σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσουν καλά, περίπου 10 λεπτά. Προσθέτουμε τη σκόνη του κουρκουμά, ανακατεύουμε και προσθέτουμε το κρέας.
Τσιγαρίζουμε και όταν το κρέας ροδίσει από όλες τις μεριές, προσθέτουμε 2-3 φλ.
νερό. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε μέχρι να γίνει το κρέας τρυφερό.
Λιώνουμε το βούτυρο σε μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι και τηγανίζουμε ελαφρά τις φέτες του κυδωνιού, ίσα να αλλάξουν χρώμα.
Βάζουμε τον κρόκο σε 1 κ.σ ζεστό νερό.
Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε τη ζάχαρη, το λεμόνι και τον κρόκο.
Τακτοποιούμε προσεκτικά τα κυδώνια στην επιφάνεια του κρέατος, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και μαγειρεύουμε για 15-20 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν τα κυδώνια αλλά να μην λιώσουν.
Σερβίρουμε με ρύζι μπασμάτι, που αν θέλουμε αρωματίζουμε με κουρκουμά.
Α.Τ.