Υλικά
Υλικά (για 4 άτομα)
4 μπούτια κοτόπουλου
1 lt νερό με αλάτι, κρεμμύδι και αρωματικά βότανα
120 γραμ. πιπεριά άντσο
120 γραμ. πιπεριά μουλάτο
120 γραμ. πιπεριά πασίγια
30 γραμ. αμύγδαλο
30 γραμ. καρύδια
30 γραμ. σταφίδες
30 γραμ. σουσάμι
1 κουταλιά σπόρια από τις πιπεριές
½ κρεμμύδι λευκό, ψιλοκομμένο
4 σκελίδες σκόρδο
1 πιπερόριζα, ψιλοκομμένη
5 γαρίφαλα
5 κόκκοι χοντρό πιπέρι
10 κόκκοι ψιλό πιπέρι
4 τοματίγιο (ντομάτα πράσινη)
1 κ. γλ. κύμινο
1 κούπα λαρδί
400 γραμ. μεξικάνικη σοκολάτα ή κουβερτούρα
Εκτέλεση
Βράζουμε το κοτόπουλο στο νερό με το αλάτι, το κρεμμύδι και τα αρωματικά βότανα μέχρι να γίνει τρυφερό.Σε βαθύ τηγάνι τηγανίζουμε όλες τις πιπεριές μέσα στο λαρδί.
Αφαιρούμε τις πιπεριές και μέσα στο ίδιο σκεύος σοτάρουμε πρώτα το σκόρδο με το κρεμμύδι και έπειτα προσθέτουμε τα αμύγδαλα, τα καρύδια, τις σταφίδες, το σουσάμι, το γαρίφαλο, τους κόκκους πιπεριού τα σπόρια από τις πιπεριές και τα τοματίγιο.
Στο τέλος προσθέτουμε τις τηγανητές πιπεριές και τον μισό από το ζωμό του κοτόπουλου και το αφήνουμε να πάρει μια καλή βράση.
Κατόπιν περνάμε όλα τα υλικά στο μπλέντερ μέχρι να ενοποιηθούν.
Βάζουμε το μείγμα σε κατσαρόλα, προσθέτουμε τη σοκολάτα και τον υπόλοιπο ζωμό από το κοτόπουλο (αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό).
Μόλις λιώσει η σοκολάτα και γίνει ένα ομογενές μείγμα προσθέτουμε το κοτόπουλο.
Το αφήνουμε να βράσει σε χαμηλή φωτιά 20 με 25 λεπτά.
Το σερβίρουμε σε πιατέλα με μεξικάνικο ρύζι.