Υλικά
Υλικά
250 γρ. αλεύρι
4 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.γ. κοφτό αλάτι
1 κ.σ. χυμό λεμονιού ή ξύδι ή ρακί
200 γρ. νερό
Για τη γέμιση:
500 γρ. ξερό μηλέικο τυρί
1 κρεμμύδι πολτοποιημένο και καλά στημένο από τα υγρά του
1 κ.γ. δυόσμο ψιλοκομμένο
Εκτέλεση
Ζυμώνουμε μαζί σε λεκάνη τα υλικά της ζύμης δημιουργώντας ένα σφιχτό ζυμάρι, που το ανοίγουμε στη συνέχεια σε λεπτά φύλλα.
Με ένα φλιτζάνι ή κουπ πατ το κόβουμε σε κυκλικά κομμάτια.
Στο κέντρο κάθε κομματιού βάζουμε μια κουταλιά από τη γέμιση και κλείνουμε σε μισοφέγγαρο.
Με τη βοήθεια ροδέλας ή πηρουνιού πιέζουμε τις άκρες για να κλείσουν καλά και να μην ανοίξουν στο τηγάνι.
Τηγανίζουμε τα πιταράκια σε καυτό λάδι περίπου 1 λεπτό από κάθε πλευρά και τα τοποθετούμε σε χαρτί κουζίνας για να απορροφηθεί το περίσσιο λάδι.
Σερβίρονται κατά προτίμηση ζεστά.