Υλικά
1 φύλλο κουρού ή σφολιάτα
250 γρ. μοτσαρέλα για πίτσα τριμμένη
1 πακέτο τυρί του τοστ σε φέτες
80 γρ. βούτυρο αγελάδος σε κυβάκια
2 ώριμες ντομάτες μεγάλες σε φέτες
1 ματσάκι φρέσκο βασιλικό
3 αβγά
½ ποτήρι φρέσκο γάλα
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
Σε ένα μπολ χτυπάμε καλά τα αβγά με το γάλα και το πιπέρι.
Βουτυρώνουμε ένα μέτριο ταψί και απλώνουμε το φύλλο έτσι ώστε να καλύπτει τα τοιχώματα, όπως θα κάναμε για μια τάρτα. Στρώνουμε τις φέτες του τυριού. Πάνω τους απλώνουμε ομοιόμορφα τις ντομάτες και τον βασιλικό. Καλύπτουμε με τη μοτσαρέλα. Περιχύνουμε ομοιόμορφα την επιφάνεια με το μίγμα των αβγών και μοιράζουμε παντού το βούτυρο.
Στρώνουμε σε ωραίο γείσο το φύλλο που περισσεύει και το βουτυρώνουμε καλά.