Υλικά
6 αυγά
2 ντομάτες ώριμες ψιλοκομμένες, χωρίς τη φλούδα
3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
8 πιπεριές κέρατο
1 φλιτζ. ελαιόλαδο
2 κ.γλ. ζάχαρη
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Σε φαρδύ τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τις πιπεριές μέχρι να ροδίσουν.
Προσθέτουμε την ντομάτα, που θα ψιλοκόψουμε με το χέρι όσο πιο ψιλή μπορούμε, μαζί με το σκόρδο.
Αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε τη ζάχαρη και χαμηλώνουμε τη φωτιά.
Αφήνουμε τη σάλτσα να σιγομαγειρευτεί μέχρι να μείνει με το λάδι της. Με το πιρούνι κάνουμε τρυπούλες ανάμεσα στη σάλτσα και προσεκτικά σπάμε τα αυγά μέσα στις τρύπες.
Σκεπάζουμε με το καπάκι μέχρι να ψηθούν τα αυγά.
Προσοχή όμως: Όλη η νοστιμιά είναι το αυγό μας να βγει μελάτο, για να διαλυθεί ο κρόκος μέσα στη σάλτσα. Οπότε κατεβάζουμε το τηγάνι από τη φωτιά τη στιγμή ακριβώς που θα στερεοποιηθεί ο κρόκος.
Tip
Ο κιμάς από μακαρόνια που περίσσεψε, οποιοδήποτε μαγειρεμένο κρέας ή κοτόπουλο, λίγη φέτα ή μερικές ροδέλες λουκάνικο που θα σοτάρουμε πριν σε αντικολλητικό τηγάνι κάνουν ακόμα πιο πλούσιο αυτό το πιάτο.