Υλικά
500 γρ. χάντρες
1 φιτζλ. ελαιόλαδο
3 πιπεριές Φλωρίνης σε μεγάλα καρέ
2 πράσινες πιπεριές σε μεγάλα καρέ
2 πιπεριές κέρατο σε μεγάλα καρέ
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
5 φρέσκα κρεμμυδάκια σε ροδέλες
½ ποτηράκι του κρασιού λευκό κρασί
2 σκελίδες σκόρδο σε φετάκια
2 μέτριες πολύ ώριμες ντομάτες ψιλοκομμένες, χωρίς τη φλούδα, ή 1 συσκευασία κονκασέ
1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
1 κ.γλ. ζάχαρη
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά για 1'-2' το κρεμμύδι, το φρέσκο κρεμμυδάκι και τις πιπεριές.
Ρίχνουμε τις χάντρες και το σκόρδο και φέρνουμε δυο βόλτες.
Σβήνουμε με το κρασί και μόλις εξατμιστεί προσθέτουμε την ντομάτα, αλατοπίπερο και τη ζάχαρη.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε και σιγομαγειρεύουμε το φαγητό μέχρι να μαλακώσουν τα φασόλια.
Προσθέτουμε τον άνηθο και τον μαϊντανό, ανακατεύουμε προσεκτικά για να μη μας διαλυθούν οι χάντρες και κατεβάζουμε το φαγητό από τη φωτιά.
Σερβίρουμε με φρέσκο πιπέρι. Όταν κρυώσει ή την επομένη, γίνεται ακόμα πιο νόστιμο, ενώ αγαπάει πολύ τη φέτα και τις βούτες με φρέσκο ψωμί.
Tip
Αν βρείτε στην αγορά ώριμα πομοντόρια, προσθέστε 2-3 κομμένα σε ροδέλες, εκτός από την κανονική ντομάτα, ή γύρω στα 10 ντοματίνια κομμένα στα 2 ή στα 4.