Υλικά
4 μπριζολάκια από χοιρινό λαιμό, χωρίς το κόκαλο
3 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι σε φέτες
½ ποτήρι Μαυροδάφνη
2 ώριμες ντομάτες ψιλοκομμένες, χωρίς τη φλούδα
1 μικρό ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
Κόβουμε τέσσερα κομμάτια χαρτί ψησίματος και τα τοποθετούμε ανά δύο έτσι ώστε να σχηματίζουν σταυρό. Τοποθετούμε πάνω τους τις μπριζόλες τη μία δίπλα στην άλλη κι από πάνω μοιράζουμε τα υπόλοιπα υλικά.
Κλείνουμε σε επίπεδο πακέτο, έτσι ώστε να μην αναποδογυρίσουν οι μπριζόλες. Τοποθετούμε το πακέτο σε ρηχό ταψί και ψήνουμε για 1 ώρα.
Στο τέλος ανοίγουμε το χαρτί και ψήνουμε το φαγητό λίγο ακόμα, μέχρι να γκρατιναριστούν τα μπριζολάκια και η ντομάτα.
Tip
Ταιριάζουν επίσης το θυμάρι, ο κόλιανδροςσε κόκκους ή σε σκόνη και λίγο τριμμένο κάρδαμο.