X

Αλμυρό Cheesecake με Κολοκυθάκια και Πιπεριές Φλωρίνης

Δροσερό και γλυκό, γεμάτο αρώματα από πιπεριά και δυόσμο, ένα σουφλέ - στολίδι.

Υλικά

1 κιλό μεγάλα κολοκυθάκια σε λεπτές κάθετες φέτες

1 κιλό πιπεριές Φλωρίνης

2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο

1 φλιτζ. ελαιόλαδο

1 ματσάκι φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο

1 κ.σ. ξίδι

1 κ.σ. μπαλσάμικο

λίγο θυμάρι

αλάτι

Για τη βάση

5 παξιμάδια σταρένια τύπου Κυθήρων ή λαδένια

5 κ.σ. ελαιόλαδο

1 κ.γλ. θυμάρι

2 κ.σ. τριμμένο κεφαλοτύρι

Για την κρέμα

400 γρ. κατίκι Δομοκού

200 γρ. ανθότυρο ή μανούρι λιωμένο με το πιρούνι

100 γρ. φέτα χοντροτριμμένη

2 κ.σ. ελαιόλαδο

2-3 κλωναράκια βασιλικό ψιλοκομμένο

πιπέρι

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.

Σπάμε σε μικρότερα κομμάτια τα παξιμάδια και τα τρίβουμε στο μούλτι μέχρι να γίνουν σκόνη. Προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά της βάσης και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα.

Το μεταφέρουμε σε μια φόρμα με διάμετρο 21 εκ., που προηγουμένως έχουμε καλύψει με χαρτί ψησίματος (βρεγμένο και τσαλακωμένο, για καλύτερη εφαρμογή), και το ισιώνουμε ομοιόμορφα με τα χέρια μας ή με τη βάση ενός ποτηριού. Ψήνουμε τη βάση για 15' και την αφήνουμε να κρυώσει.

Σε ρηχό μεγάλο ταψί του φούρνου τοποθετούμε τα κολοκυθάκια και πλάι τους ολόκληρες τις πιπεριές. Ραντίζουμε με το ελαιόλαδο και σκορπάμε πάνω τους τη 1 σκελίδα σκόρδο, το θυμάρι και αλάτι.

Ψήνουμε μέχρι να μαλακώσουν.

Ξεφλουδίζουμε τις πιπεριές, τις κόβουμε σε λωρίδες, τις βάζουμε σε μπολ και τις μαρινάρουμε με το ξίδι, αλάτι και την άλλη σκελίδα σκόρδο.

Ραντίζουμε τα κολοκυθάκια με το μπαλσάμικο.

Σε μπολ χτυπάμε όλα τα υλικά της κρέμας με το μίξερ, μέχρι να ομογενοποιηθεί η κρέμα.

Πάνω στη βάση μοιράζουμε τα μισά κολοκυθάκια και τις μισές πιπεριές με τον μισό δυόσμο. Συνεχίζουμε με την κρέμα και τελειώνουμε με κολοκυθάκια, πιπεριές και τον υπόλοιπο δυόσμο.

Περιχύνουμε με το ζουμάκι από τις πιπεριές.

Αφήνουμε το cheesecake σκεπασμένο με μεμβράνη να σταθεροποιηθεί για 1 ώρα στο ψυγείο και ξεφορμάρουμε.

Tip

Αντί για κατίκι, βάζουμε οποιοδήποτε τυρί κρέμα.

Επίσης...

Ποιος είπε ότι τα κέικ είναι μόνο γλυκά;

Δοκίμασε αυτές τις τρεις εύκολες συνταγές για αλμυρά κέικ.

3 σούπες λαχανικών για cosy γεύματα

Όσο ο καιρός χειμωνιάζει, η ανάγκη για μια ζεστή και θρεπτική σουπίτσα γίνεται... επιτακτική!

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Τρεις πλούσιες συνταγές για να βάλεις το μπρόκολο στη διατροφή σου

Διίστανται τα γούστα για αυτό το λαχανικό, όμως με αυτές τις συνταγές μάλλον θα αλλάξουν γνώμη και οι πλέον διστακτικοί.

3 πολίτικες συνταγές για το κυριακάτικο τραπέζι

Δοκιμάστε αυτές τις τρεις νόστιμες συνταγές της πολίτικης κουζίνας που είναι ό,τι πρέπει για το μεσημεριανό της Κυριακής.

3 σαλάτες με ιδιαίτερους συνδυασμούς

Σύκο-προσούτο, κουνουπίδι-μπρικ ή πορτοκάλι με φέτα; Όποια κι αν διαλέξεις, θα γίνει εύκολα ο σταρ του τραπεζιού.

Πείνασες; Δες 3 μακαρονάδες που τις φτιάχνεις σε 30 λεπτά

Ντομάτα, βασιλικός, παρμεζάνα, σπανάκι, κοτόπουλο και ντοματίνια είναι οι πρωταγωνιστές των τριών εύκολων συνταγών που θα βρεις εντός.

3 συνταγές για κεφτέδες χωρίς κιμά

Δεν χρειάζεσαι κρέας για να απολαύσεις αυτές τις τρεις εύκολες παρασκευές που αποτελούνται μόνο από λαχανικά ή όσπρια.

Φθινοπωρινά πρωινά: Θρεπτικές συνταγές με αρώματα και γεύσεις της εποχής

Το φθινόπωρο φέρνει μαζί του την ανάγκη για ζεστά, αρωματικά πρωινά που ταιριάζουν με την δροσιά της εποχής και την πλούσια γκάμα από φθινοπωρινά υλικά όπως το μήλο, η κολοκύθα και τα καρύδια.

3 παραλλαγές συνταγών χωρίς κρέας

Γιουβέτσι, burger και μουσακάς όπως δεν τα έχεις συνηθίσει, με όσπρια ή λαχανικά αντί για κρέας.

3 εύκολα smoothies για ένα διάλειμμα ευεξίας

Το μόνο που θα χρειαστείς είναι μερικά φρούτα ή λαχανικά και ένα μπλέντερ ώστε να απολαύσεις ένα ρόφημα που έχει σούπερ γεύση και κάνει και καλό.

Εξωτική Σαλάτα

Ένα ολόκληρο πρωινό με τον Νίκο Βαρβέρn. Ο signore Interni + Moda Bagno ξεναγεί το ΕΥ στο σπίτι του και μας μαγειρεύει ότι επιφυλάσσει μόνο στους εντιμότατους φίλους του.

Πρασοκιµαδόπιτα

Η συνταγή για πρασοκιμαδόπιτα.