Υλικά
1 κιλό ψημένη κολοκύθα
1 κ.σ. βούτυρο
1 κ.γλ. κύμινο
αλάτι
Για τη βάση
300 γρ. cream crackers
2 κ.σ. τριμμένη κεφαλογραβιέρα
3 κ.σ. ελαιόλαδο
Για την κρέμα
300 γρ. φέτα
200 γρ. μανούρι σε κομματάκια
150 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
4 αβγά
1 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 κ.σ. φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
Τρίβουμε τα κράκερ στο μούλτι μέχρι να γίνουν σκόνη.
Προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά της βάσης και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Στρώνουμε το μείγμα σε στρογγυλή φόρμα με διάμετρο 21 εκ. και αποσπώμενο πάτο. Φουρνίζουμε για 10'-15' και αφήνουμε τη βάση να κρυώσει.
Κόβουμε την κολοκύθα σε φέτες όπως το καρπούζι και καθαρίζουμε τα σπόρια. Τη βάζουμε σε ταψάκι και την ψήνουμε μέχρι να μαλακώσει, για 40' περίπου. Την κόβουμε σε κυβάκια και τη σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά μαζί με το βούτυρο, το κύμινο και αλάτι, πιέζοντας ταυτόχρονα με το πιρούνι μέχρι να λιώσει εντελώς η κολοκύθα.
Την αφήνουμε να κρυώσει.
Χτυπάμε με το μίξερ όλα μαζί τα υλικά της κρέμας και στο τέλος προσθέτουμε την κολοκύθα, μέχρι να πάρουμε ένα λείο μείγμα.
Μεταφέρουμε την κρέμα στη βάση και ψήνουμε για 40' στους 170°C.
Αφήνουμε το cheesecake να κρυώσει για 20' πριν το ξεφορμάρουμε.
Tip
Mε μια πράσινη σαλάτα, έχουμε ένα τέλειο και υγιεινό γεύμα.