Υλικά
6 φύλλα κρούστας
2 κ.σ. αγελαδινό βούτυρο λιωμένο για τα φύλλα
2 κ.σ. ελαιόλαδο
4 μεγάλα κρεμμύδια σε φέτες
1-2 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι ή 1 κ.γλ. ξερό
250 γρ. μανούρι σε πολύ μικρά κομματάκια
3 αβγά
1 φλιτζ. γάλα
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και βάζουμε τα κρεμμύδια με το θυμάρι, αλατίζουμε και, ανακατεύοντας συχνά, τα αφήνουμε να μαλακώσουν και να καραμελώσουν, για 15'-20' περίπου, σε δυνατή φωτιά.
Αλείφουμε με βούτυρο τη βάση της τάρτας και στρώνουμε ένα ένα τα φύλλα, βουτυρώνοντας το καθένα ξεχωριστά. Δεν ξεχνάμε και τα τοιχώματα, που θα τα γυρίσουμε ωραία σε στρογγυλό κόθρο, τον οποίο επίσης θα βουτυρώσουμε.
Απλώνουμε πάνω στη βάση ομοιόμορφα τα κρεμμύδια και το μανούρι.
Σε μπολ χτυπάμε πολύ καλά τα αβγά με το γάλα, αλάτι και πιπέρι και περιχύνουμε το μείγμα επάνω στην τάρτα.
Ψήνουμε στους 180°C σε ζεστό φούρνο για 35'-40' ή μέχρι να ροδίσει το φύλλο.
Tip
Αντί για μανούρι, μπορούμε να βάλουμε ξινομυζήθρα, ανθότυρο, μυζήθρα ή τυρί κρέμα.