X

Τάρτα με Σαρδελάκια του Κουτιού

Κανείς δεν μπορεί να φανταστεί τη νοστιμιά αυτής της εύκολης τάρτας διαβάζοντας τη συνταγή. Με μια πράσινη σαλάτα, έχεις στη στιγμή ένα υπέροχο δείπνο.

Υλικά

βούτυρο και αλεύρι για την ταρτιέρα

3 αυγά

50 cl γάλα

120 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

100 γρ. τριμμένη κεφαλογραβιέρα

200 γρ. σαρδέλες του κουτιού σε σάλτσα ντομάτας

1 μικρό ματσάκι ψιλοκομμένο μαϊντανό

πιπέρι

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C.

Σε μπολ χτυπάμε καλά τα αβγά με το γάλα, το αλεύρι και το τυρί.

Προσθέτουμε στο μείγμα τις σαρδέλες μαζί με τη σάλτσα τους, τον μαϊντανό και πιπέρι.

Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια ταρτιέρα. Αδειάζουμε ομοιόμορφα το μίγμα στη βάση της και ψήνουμε για 30', μέχρι να σταθεροποιηθεί και να ροδίσει.

Tip

Αντί για σαρδέλες, μπορείτε να βάλετε τόνο ή σκουμπρί σε σάλτσα ντομάτας, ενώ από αρώματα ό,τι σας βρίσκεται: ταιριάζουν ο ξερός και ο φρέσκος βασιλικός, το ξερό ή φρέσκο θυμάρι και η ρίγανη, η ματζουράνα, αλλά και ο ξερός δυόσμος.

Επίσης...

Εξωτική Σαλάτα

Ένα ολόκληρο πρωινό με τον Νίκο Βαρβέρn. Ο signore Interni + Moda Bagno ξεναγεί το ΕΥ στο σπίτι του και μας μαγειρεύει ότι επιφυλάσσει μόνο στους εντιμότατους φίλους του.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Μπακαλιαροκεφτέδες

Πώς θα φτιάξεις μπακαλιαροκεφτέδες.

Πιπεράτος Σολομός

Η συνταγή για πιπεράτο σολομό.

Σουπιές µε Σπανάκι

Η συνταγή για σουπιές µε σπανάκι.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.

Πράσα, Ρύζι και Σουπιά

Η συνταγή για πράσα, ρύζι και σουπιά.

Γαλέος µε Σπανάκι

Η συνταγή για γαλέο με σπανάκι.

Χταπόδι Στιφάδο

Η συνταγή για χταπόδι στιφάδο.

Σουφλέ με Παστό Μπακαλιάρο και Λαχανικά

Στην Ελλάδα δεν συνηθίζουμε τα σουφλέ με ψάρι και θαλασσινά, όλη η Ευρώπη όμως τα λατρεύει.

Μύδια Σαγανάκι με Φέτα

Η συνταγή για μύδια σαγανάκι με φέτα.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.

Σουπιές Γιουβέτσι

Η συνταγή για σουπιές γιουβέτσι.