Υλικά
Ολόφρεσκα αυγά
βούτυρο
αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
Zεσταίνεις το τηγάνι αλλά όχι τόσο ώστε να είναι υπερβολικά καυτό.
Σπας τα αυγά σε μια επίπεδη επιφάνεια και εν συνεχεία τα τοποθετείς σε ένα μπολ ή ένα φλυτζάνι.
Έπειτα, τα "χτυπάς" με ένα πιρούνι -προσοχή, μην το κάνεις με υπερβολικό ζήλο- τόσο όσο ώστε να σχηματιστεί ένα λευκοκίτρινο μείγμα.
Προσθέτεις αλάτι και πιπέρι αλλά τίποτα άλλο. Ούτε νερό, ούτε γάλα, ούτε κρέμα γάλακτος. "Πρόκειται καθαρά για το αυγό και για τίποτα άλλο, δε φτιάχνουμε κις εδώ" όπως έλεγε και ο Bourdain.
Αμέσως αφού ανακατέψεις τα αυγά, βάλ' τα στο τηγάνι με άφθονο, ζεστό βούτυρο. Δώσε έμφαση στο γεγονός πως δεν πρέπει να αφήσεις τα αυγά να "καθίσουν" πριν τα μαγειρέψεις.
Άφησε τα να σχηματιστούν λίγο και μετά ανακάτεψε (σκέψου σαν να δημιουργείς οχτάρια στο τηγάνι), ώστε να αποκτήσουν fluffy υφή και όχι να γίνουν κομματάκια.
Tip
Μπορείς να προσθέσεις ψιλοκομμένο μπέικον ή άλλα αλλαντικό της αρεσκείας σου.